Nieuws

Dit unicum kan Manchester City bereiken wanneer het kampioen wordt

Dit unicum kan Manchester City bereiken wanneer het kampioen wordt

14 mei - 21:50 Laatste update: 21:50

De strijd om het landskampioenschap is dit jaar onverminderd spannend in Engeland. Lange tijd deden Manchester City, Arsenal en Liverpool mee in de race. Nu lijkt Manchester City een van de grootste kanshebbers om de titel te bemachtigen en dat zou voor een waar unicum zorgen. VoetbalNieuws.nl vertelt je welk unicum dat is.

Dinsdag neemt Manchester City het in de titelstrijd op tegen Tottenham Hotspur. Inmiddels heeft City nog één concurrent voor de eindzege en dat is Arsenal. The Gunners zijn op dit moment koploper met één punt meer dan de Citizens, maar hebben nog maar een duel te spelen. City heeft nog twee wedstrijden voor de boeg en als het team van Pep Guardiola deze winnend afsluit, dan kronen zij zich tot kampioen.

Mocht de club uit Manchester er inderdaad in slagen om kampioen te worden, dan behaalt het team een unicum. Het zou dan de vierde titel op rij zijn voor Guardiola en consorten. Nog nooit lukte het een Engelse ploeg om vier keer op rij de Premier League te winnen. Het oude record van drie opeenvolgende overwinningen deelt Manchester City nu met stadsgenoot Manchester United. 

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!