Nieuws

Ondanks mislukte poging geeft Schouten de hoop op overname van Vitesse niet op

Ondanks mislukte poging geeft Schouten de hoop op overname van Vitesse niet op

14 mei - 22:00

Maasbrecht Schouten is ondanks de mislukte poging in samenwerking met stadioneigenaar Michael van der Kuit nog steeds van plan om Vitesse te gaan redden. De ondernemer uit Gelderland wil daarvoor wel dat de Arnhemse club grote maatregelen neemt. 

Aan Omroep Gelderland laat de ondernemer weten nog steeds concreet te zijn om Vitesse over te nemen. "Inderdaad, mits de begroting volgend seizoen dan wel al zo goed als sluitend wordt." Om dat realistisch te maken, zijn er volgens de ondernemer flinke bezuinigingen nodig om tot een gezonde fundering te komen. "Veel groter dan de directie tot nu toe beoogt." 

Schouten heeft een visie met Vitesse. Deze visie bestaat onder andere uit het inpassen van meer jeugd en het scouten bij de topamateurs, waar dat nu in de Eredivisie en het buitenland gebeurt. "Daarmee kan het spelersbudget fors teruggebracht worden. En dat geldt ook voor andere kosten."

Vorig jaar gaf Schouten aan dat hij niet de aangewezen persoon was om de aandelen over te nemen van de toenmalige Russische eigenaar, maar volgens de ondernemer is daar nu verandering in gekomen. "De urgentie is nu van dien aard, dat ik mijn geel-zwarte hart wil laten spreken. Ook omdat er nog maar heel weinig opties resteren voor Vitesse."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!