Nieuws

Vitesse haalt op 132e verjaardag duizenden euro's op met benefietduel

Vitesse haalt op 132e verjaardag duizenden euro's op met benefietduel

14 mei - 22:20 Laatste update: 15 mei - 13:29

Dinsdag organiseerde Vitesse een benefietduel voor zijn 132e verjaardag. Het duel heeft bijna 80.000 euro opgebracht voor de crowdfunding van de club. Het team van Vitesse Legends nam het op tegen FC De Rebellen. 

Voor de Vitesse Legends was het een weerzien tussen oude bekenden. In het Legenden-team spelen onder andere Theo Janssen, Nicky Hofs, Edward Sturing, Glenn Helder, Matthew Amoah en Wilfried Bony. Het team speelde deze benefietwedstrijd voor de noodlijdende club. De totale teller voor de crowdfunding staat inmiddels op 1,7 miljoen euro. 

Dinsdagochtend werd bekend dat het reddingsplan van Maasbrecht Schouten niet is gelukt, waardoor de kans op faillissement verder is toegenomen. Voor de crowdfunding is maandag en dinsdag daarom aan Arnhemse ondernemers en leden van de businessclub gevraagd om geld te doneren. De club uit Arnhem verkeert in grote financiële en organisatorische wanorde na de geflopte overname door de Amerikaan Coley Parry. De club heeft een schuld van 18,9 miljoen euro, waarvan de grootste claim komt van Parry. Door de financiële wanorde dreigt ook de proflicentie van Vitesse te worden ingenomen. Op vrijdag komt de licentiecommissie bij elkaar om te beslissen over het intrekken van de licentie. 

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!