Zo verliep de carrière van Modric bij Real Madrid

Einde van een tijdperk nabij: zo verliep de carrière van Modric bij Real Madrid

14 mei om 18:00
Laatste update: 14 mei om 18:04

Modric heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een waar clubicoon bij Real Madrid. Toch lijkt de Kroaat komende zomer te vertrekken uit de Spaanse hoofdstad. VoetbalNieuws.nl brengt de tijd van Modric bij de Madrilenen voor je in kaart.

De Kroatische middenvelder begon zijn carrière bij Dinamo Zagreb, waarna hij furore maakte bij Tottenham Hotspur. Hierdoor besloot Real Madrid hem in 2012 over te nemen van de Londense club. Bij de Madrilenen kende Modric een zeer succesvolle periode.

Beginjaren in Madrid

In de Supercopa tegen FC Barcelona maakte Modric in 2012 als invaller zijn debuut. In de Spaanse hoofdstad was de impact van de Kroaat in eerste instantie minder dan bij Tottenham. Na de trainerswissel in 2013, toen José Mourinho werd vervangen door Carlo Ancelotti, werd de speler echter belangrijker voor het elftal. Dat hij belangrijker werd resulteerde in de winst van de Champions League in het seizoen 2013/2014. Ook in 2015/2016 en 2016/2017 wonnen de Madrilenen het miljardenbal. Dit leverde Modric een plek op in het sterrenteam van de UEFA. Als kers op de taart won Real dat seizoen ook de landstitel.

2018: het jaar van Luka Modric

Het jaar waarin Modric het meest excelleerde was 2018. Niet alleen won hij voor de derde keer op rij de Champions League met Real Madrid, ook wist hij met Kroatië knap tweede te worden op het WK. Als aanvoerder van de Kroaten leidde hij het toernooi wat betreft gespeelde minuten en afgelegde kilometers. Deze goede resultaten leverden de speler de prijs ‘Europees voetballer van het jaar’, ‘Wereldvoetballer’ en de ‘Ballon d’Or’ op.

Statistieken Modric bij Real Madrid

Tot dusver kwam Modric 531 keer in actie voor Real Madrid. In die wedstrijden was hij goed voor 39 doelpunten en 86 assists. Dit seizoen komt de middenvelder minder vaak in actie voor de koninklijken. Tot dusver kwam de middenvelder tot negentien wedstrijden. Door het gebrek aan speeltijd lijkt er na twaalf jaar een einde komen aan het huwelijk tussen Modric en de Madrilenen.