Net ingevallen Haaland super belangrijk: Noor scoort beslissende Man City treffer

28 april om 19:45

Erling Haaland was maar weer eens belangrijk voor Manchester City. Het Noorse fenomeen moest invallen tegen Nottingham Forrest, maar was wederom trefzeker. Hij bepaalde daarmee de uitslag op 0-2.

Tegen Nottingham Forrest had Manchester City het heel lang moeilijk. Aan de hand van Joško Gvardiol waren de Cityzens op voorsprong gekomen. Toch had Forrest zowel in de eerste helft, al de tweede helft genoeg kansen om de gelijkmaker tegen de touwen te schieten. Chris Wood kreeg de grootste kansen, maar de Engelse spits kon het doel niet vinden.

Na 62 minuten besloot Pep Guardiola dat het tijd was voor Haaland en dus wisselde hij de spits erin voor. Jack Grealish. Niet veel later bleek het ook de juiste zet te zijn geweest, want nog geen tien minuten na zijn wissel scoorde Haaland. Wederom was De Bruyne aangever. Met de goal besliste de Noor niet alleen de wedstrijd, ook hield hij de ploeg in de titelrace.

Het was voor Haaland zijn 21ste treffer in de Premier League. Hij speelde in 27 competitiewedstrijden mee en begon er daarvan 25 in de basisopstelling. In totaal bracht Haaland met zijn doelpunt op bezoek bij Forrest zijn seizoenstotaal naar 31.