Man City heeft het lastig tegen Forrest, maar dankt Gvardiol voor 0-1 voorsprong

28 april - 18:35

Joško Gvardiol is de gevierde man bij Manchester City. Op bezoek bij Nottingham Forrest heeft de titelkandidaat het lastig, maar uit een corner kwamen The Citizens toch op voorsprong. Daarmee blijft de ploeg van Pep Guardiola op het spoor om kampioen te worden.

Uit een corner van Kevin de Bruyne kwam Gvardiol naar de eerste paal. Net als eerder op de dag bij Arsenal bleek de standaardsituatie goed getraind en de bal viel bij de eerste paal binnen. Keeper Matz Sels is kansloos op de keiharde kopbal en daarmee komt Manchester City op voorsprong.

Toch is Nottingham Forrest verre van kansloos. Manager Nuno Santo heeft het goed voor elkaar en zijn ploeg had zelfs meedere grote kansen om te scoren. De grootste was voor Chris Wood, maar de Engelse spits schoot terwijl hij de bal voor het inschieten had over de bal heen.

Met een overwinning zou Man City de beste papieren houden in de titelstrijd in Engeland. Arsenal boekte een zwaar bevochte zege tegen aartsrivaal Tottenham Hotspur en is daarmee weer koploper. Mocht de ploeg van Guardiola winnen dan blijft het tweede, maar Man City speelde één wedstrijd minder.