'Napoli meldt zich bij Ajax, vertrek onbespreekbaar voor Amsterdammers'

'Italiaanse topclub meldt zich voor Taylor'
13 mei om 06:55
Laatste update: 13 mei om 06:55

SSC Napoli heeft zich gemeld voor Kenneth Taylor. De middenvelder moet een versterking gaan worden voor de landskampioen van Italië van het vorige seizoen, maar een vertrek van de speler zou onbespreekbaar zijn voor Ajax zelf. 

De Telegraaf meldt dat Napoli zich heeft gemeld bij het management van de speler. Guido Albers, de zaakwaarnemer van de 21-jarige middenvelder, heeft van technisch directeur Alex Kroes echter te horen gekregen dat een vertrek niet aan de orde is. Taylor heeft een contract tot 2027 bij Ajax en heeft ondanks zijn jonge leeftijd al 112 wedstrijden achter de rug voor Ajax 1. Albers stelde zondag tijdens Goedemorgen Eredivisie al dat een Italiaanse topclub zich had gemeld. 

Trainer John van 't Schip stelde na het duel met Almere City FC al dat Taylor het meest is gegroeid in de tweede seizoenshelft en Ajax lijkt dan ook niet happig om mee te werken aan een vertrek. Taylor was in zijn wedstrijden goed voor negentien doelpunten en vijftien assists. Atlético Madrid was eerder ook al geïnteresseerd in de Nederlander. 

Bij Ajax lijkt het er steeds meer op dat Francesco Farioli de nieuwe hoofdtrainer van de club wordt. Indien dat spoedig gebeurt, zal de huidige oefenmeester van OGC Nice snel om tafel moeten met Taylor om te bepalen of de Italiaan de middenvelder als basisspeler ziet.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!