Hirving Lozano verlaat PSV definitief en tekent in Amerika bij nieuwe MLS-club

Hirving Lozano verlaat PSV definitief en tekent in Amerika bij nieuwe MLS-club

6 juni om 17:27
Laatste update: 6 juni om 17:33

Hirving Lozano gaat PSV daadwerkelijk verlaten voor de MLS. De Mexicaan zal komend halfjaar nog in Eindhoven spelen en vertrekt dan naar San Diego. Bij de nieuwe MLS-club heeft Lozano een contract voor vier jaar getekend. 

Vorige zomer kwam Lozano terug naar PSV na een avontuur bij Napoli. Met PSV werd de aanvaller afgelopen seizoen kampioen en wist hij te overwinteren in de Champions League. Ondanks meerder blessures kwam de Mexicaan dit seizoen tot 24 wedstrijden in de Eredivisie. Hierin was de aanvaller goed voor zes doelpunten en drie assists. 

Al geruime tijd gingen er geruchten over een vertrek van Lozano richting Amerika. ESPN meldde vorige week al dat een transfer echt tot mogeljkheden hoorde. Nu is dan toch de kogel door de kerk en is Lozano nog een half jaar in Nederland te bewonderen. Met zijn transfer komt de Mexicaan een stuk dichter bij huis te voetballen. Zijn nieuwe club San Diego licht op ongeveer dertig kilometer van Mexico, dit is voor Lozano de voornaamste reden om de overstap te maken.