Romano: PSV raakt Lozano kwijt aan nieuwbakken MLS-club

Romano: PSV raakt Lozano kwijt aan nieuwbakken MLS-club

5 juni om 15:16
Laatste update: 5 juni om 15:44

Hirving Lozano heeft een vierjarig contract getekend bij San Diego FC. Dat meldt Fabrizio Romano zojuist. De Mexicaanse aanvaller verruilt PSV komende winter voor een avontuur bij de nieuwbakken club in de Amerikaanse MLS.

De officiële bevestiging volgt spoedig, aldus de transferexpert. Het Eindhovens Dagblad schreef dinsdag dat PSV een bedrag van om en nabij twaalf miljoen euro zal gaan verdienen, waardoor er bijna geen verlies op hem wordt gedraaid. De regerend landskampioen nam hem in de zomer van 2023 over van Napoli.

Destijds ging de 28-jarige buitenspeler zijn tweede periode in Eindhoven in. Daarin speelde hij 33 officiële wedstrijden, waarin hij zes keer scoorde en drie assists gaf. Vooral voor de winterstop was Lozano een belangrijke kracht, daarna ging het wat minder. Aangezien rechtsbuiten Johan Bakayoko mogelijk een toptransfer maakt naar een Europese grootmacht, moet PSV zich komende zomer oriënteren op aanvallende versterkingen. Wie dat moeten worden, is op dit moment nog onduidelijk.