Opstelling Oranje: Koeman speelt met Memphis, Brobbey en Frimpong tegen Canada

Dit is de opstelling van het Nederlands elftal voor het duel met Canada
6 juni om 19:30
Laatste update: 6 juni om 19:38

Ronald Koeman heeft de opstelling voor het duel tussen Oranje en Canada bekendgemaakt. De bondscoach kiest voor zowel Memphis Depay, Brian Brobbey en Jeremie Frimpong. Er lijkt te worden gespeeld in een 5-3-2 formatie of 4-3-3 met Frimpong als echte rechtsbuiten.

Dat Koeman voor Verbruggen zou gaan kiezen, was al bekend. Verder lijkt de bondscoach het met vijf verdedigers te gaan doen. Mocht dat het geval zijn, dan speelt Frimpong voor het eerst bij Oranje als wingback in een vijfmans defensie. Eerder begon hij al in de basis tegen Schotland, maar dat was in een viermansdefensie. Aan de andere kant staat Micky van de Ven.

Verder krijgt ook Ryan Gravenberch de kans om zich te laten zien. Koeman stelde de middenvelder van Liverpool nog nooit op, maar nu wel. Gravenberch krijgt gezelschap van Schouten en Georginio Wijnaldum op het middenveld.

In de aanval maakt Koeman een bijzondere keuze. Eerder sloot de bondscoach nog uit dat hij Brobbey en Memphis niet samen zag spelen in de punt, maar dat lijkt nu toch te gaan gebeuren.

Zonder Teun Koopmeiners, Tijjani Reijnders en Frenkie de Jong bij de wedstrijdselectie treedt Oranje donderdagavond aan tegen Canada. Het duel begint om 20.45 uur.

De opstelling van Oranje: Verbruggen; Frimpong, Geertruida, De Ligt, Blind, Van de Ven; Schouten, Gravenberch, Wijnaldum; Brobbey, Memphis.