'Benfica en AZ bereiken akkoord over topscorer: slechts één horde nog te nemen'

'Benfica en AZ bereiken akkoord over topscorer: slechts één horde nog te nemen'

6 juni om 16:50
Laatste update: 6 juni om 16:50

Benfica heeft met AZ een overeenstemming bereikt over de transfer van Vangelis Pavlidis, aldus het Portuges Record. De topscorer van de Eredivisie moet in Lissabon de opvolger worden van Arthur Cabral. De huidige spits van Benfica moet wel eerst verkocht worden, voordat de transfer in kannen en kruiken is. 

Volgens het medium is Rui Pedro Braz laatst in Nederland geweest om de transfer met AZ te bespreken. De sportief directeur bereikte een akkoord met de Alkmaarders voor een bedrag van ongeveer twintig miljoen euro. Om de transfers defenitief door te laten gaan zal echter eerst Cabral verkocht moeten worden. Volgens diverse media prijkt Pavlidis al langere tijd op het lijstje van Benfica.

Ook AS Roma volgde de ontwikkelingen rondom de Griekse spits. De Romeinen vonden het prijskaartje van twintig miljoen echter te gortig en haakte af. Ondanks het akkoord met Benfica zouden zij niet de enige club zijn met belangstelling voor de Griek. Nog altijd volgen ook clubs uit de Premier League en de Bundesliga de situatie van Pavlidis op de voet.