Spalletti maakt laatste drie afvallers bekend en heeft zijn definitieve selectie

Spalletti maakt laatste drie afvallers bekend en heeft zijn definitieve selectie
6 juni om 18:20

Luciano Spalletti heeft Riccardo Orsolini, Ivan Provedel en Samuele Ricci niet nodig op het EK 2024. Het drietal is afgevallen voor de definitieve selectie van Italië. Eerder vielen Francesco Acerbi en Giorgio Scalvini al weg uit de dertigkoppige voorselectie vanwege blessures.

Dit betekent een droom voor Bologna-verdediger Riccardo Calafiori, die voor het eerst een uitnodiging kreeg voor de nationale ploeg en zelfs tot de definitieve selectie behoort van de regerend Europees kampioen. Juventus-verdediger Federico Gatti werd na de blessures van Acerbi en Scalvini toegevoegd aan de selectie en heeft de laatste schifting eveneens overleefd.


Doelman Provedel werd door Spalletti gezien als de minste goalie van het kwartet uit de voorselectie. Dit werd niet geholpen door zijn enkelblessure in de slotfase van het seizoen. Orsolini viel tegen in de oefenwedstrijd tegen Turkije en Ricci speelde tot dusver slechts vijftig minuten als international.

Lazio-spits Ciro Immobile en Marco Verratti zaten al niet bij de voorselectie en behoren logischerwijs ook niet tot de definitieve groep van Spalletti.

Spalletti heeft zijn definitieve 26-koppige selectie voor het EK in Duitsland bevestigd. Manuel Locatelli en Nicolo Zaniolo zijn opvallende afwezigen.De selectie van Nicolo Fagioli is opmerkelijk vanwege zijn schorsing in oktober 2023 voor het overtreden van gokregels. Italië begint hun EK-campagne op 15 juni tegen Albanië, daarna volgen Spanje en Kroatië.