Dit zegt een teleurgestelde Harry Maguire over het missen van het EK

Dit zegt een teleurgestelde Harry Maguire over het missen van het EK
6 juni om 18:05

Harry Maguire zal definitief niet meegaan met Engeland naar het EK. De verdediger is niet op tijd hersteld van een kuitblessure en maakt op social media bekend dat hij het toernooi aan zich voorbij moet laten gaan. 

Maguire heeft via een statement op social media zijn eigen afwezigheid voor het EK 2024 aangekondigd. 'Ondanks al mijn inspanningen ben ik er niet in geslaagd mijn kuitblessure te overwinnen,' laat hij weten. 'Misschien heb ik mezelf te hard gepusht om het te proberen. Ik ben enorm ontdaan dat het niet is gelukt. Voor mij is het vertegenwoordigen van Engeland de hoogste eer,' aldus Maguire.

Maguire is niet op tijd fit om met Engeland mee te gaan naar het EK. Hij is een van de laatste afvallers bij The Three Lions, samen met Jack Grealish (Manchester City), Jarell Quansah (Liverpool), Jarrad Branthwaite (Everton) en James Trafford (Burnley). Ook al zijn deze namen nog niet bevestigd. Wel werd donderdag bekend dat James Maddison en Curtis Jones geen onderdeel uit zullen maken voor de EK-selectie van Southgate.

Voor Maguire, Maddison en Jones is het definitief: de andere vier afvallers wachten formeel nog op de bevestiging van bondscoach Gareth Southgate. De verwachting is dat hij die donderdagavond tijdens de persconferentie voor de oefenwedstrijd tegen IJsland zal geven. Alle goed ingevoerde media in Engeland melden dat Grealish, Quansah, Branthwaite en Trafford een vervelende mededeling hebben gekregen van Southgate.