'Volgende afvallers bij Engeland bekend: geen Maguire en Grealish tijdens het EK'

'Volgende afvallers bij Engeland bekend: geen Maguire en Grealish tijdens het EK'

6 juni om 17:45

The Daily Mail weet wie de resterende afvallers zijn voor Engeland. Eerder werd al bekend dat Curtin Jones en James Maddison geen onderdeel zullen uitmaken van de EK-selectie nu weet het medium ook de andere afvallers bij The Three Lions.

Harry Maguire blijkt toch niet fit genoeg om met Engeland deel te nemen aan het EK. Er waren al langer twijfels over de fitheid van Maguire. De Engelse centrale verdediger heeft sinds april niet meer gespeeld en zou volgens de verwachtingen pas tijdens het toernooi fit worden. De onzekerheid over Maguire's fitheid plaatst grote vraagtekens bij zijn deelname aan Southgate's definitieve selectie van 26 spelers.


Ook Jack Grealish kan volgens het medium zijn vakantie gaan boeken. De aanvaller kende persoonlijk een teleurstellend seizoen bij Manchester City. Grealish scoorde slechts drie doelpunten dit seizoen in de Premier League en lijkt de slechte statistieken nu te moeten bekopen met een plek buiten de selectie van Southgate. Ook oud-PSV'er Jarrad Branthwaite lijkt niet in de plannen van Southgate voor te komen. De verdediger was één van de hoogtepunten bij Everton en werd verrassend uitgenodigd voor de Engelse voorselectie. De andere afvallers zijn volgens The Daily Mail: Burnley-doelman James Trafford en Jarrell Quansah van Liverpool.


Donderdag geeft Southgate een persconferentie om zijn keuzes toe te lichten. Om 19.00 uur zal de bondscoach zijn definitieve selectie bekendmaken.