Dit zegt Koeman over de opstelling van Oranje

Dit zegt Koeman over de opstelling van het Nederlands elftal tegen Canada

6 juni om 20:23

Het Nederlands elftal neemt het donderdagavond met een verrassende opstelling op tegen Canada. Bondscoach Ronald Koeman geeft voorafgaand aan het oefenduel tekst en uitleg!

Koeman wil in de laatste twee oefeninterlands alle spelers aan het werk zien en dus krijgen de nodige spelers een kans tegen Canada. Zo staan zowel Memphis Depay als Brian Brobbey in de basis en verschijnen ook Ryan Gravenberch, Georginio Wijnaldum en Micky van de Ven aan de aftrap.

"In principe spelen we met vier verdedigers en willen we met drie man drukzetten", legt Koeman uit. "Dat kan verschillen. Frimpong speelt aan de rechterkant, waar hij bij zijn club ook speelt. Het basis-idee is 4-2-3-1. Ik ben nieuwsgierig naar het koppel Memphis-Brobbey. Memphis zal niet de hele wedstrijd spelen vandaag en Brobbey vind ik ook nog niet toe aan negentig minuten. Maar hij moet wel minuten maken en nog fitter worden. Daar is nu de gelegenheid voor."

De volledige opstelling: Verbruggen; Geertruida, De Ligt, Blind, Van de Ven; Schouten, Gravenberch, Wijnaldum; Frimpong, Brobbey, Memphis.