Oranje boekt ruime overwinning op Canada

Oranje boekt ruime overwinning op Canada na sterke tweede helft

6 juni om 22:37

Het Nederlands elftal heeft donderdagavond met duidelijke cijfers gewonnen van Canada. Mede door een assist en doelpunt van Jeremie Frimpong won Oranje met 4-0 in De Kuip.

Oranje begon met een verrassende opstelling aan het duel met Canada. Zo bestond de aanvalslinie uit Memphis Depay, Brian Brobbey en Jeremie Frimpong. Achterin was er een plekje ingeruimd voor Micky van de Ven. Nederland begon onwennig aan de wedstrijd, maar kwam na een klein half uur beter uit de verf. Via een dreigende Jeremie Frimpong kwam de ploeg van bondscoach Ronald Koeman tot goede kansen.

Op slag van rust kreeg Brobbey de grootste kans van de eerste helft. De Ajax-spits werd op heerlijke wijze weggestuurd door Memphis, maar faalde oog in oog met de keeper. Na rust ging het hard voor het Nederlands elftal. Frimpong leverde al vroeg een piekfijne voorzet af, die goed werd binnen getikt door Memphis: 1-0. Niet veel later bekroonde Frimpong zijn ijzersterke spel met een doelpunt, waardoor het duel gespeeld leek.

Koeman besloot te gaan wisselen en bracht onder meer Wout Weghorst binnen de lijnen. De spits had een minuut nodig om een rebound binnen te werken en zo de 3-0 aan te tekenen. In de slotfase bepaalde invaller Virgil van Dijk met een kopbal de eindstand op 4-0.