'Sugawara moet miljoenen opleveren, Italiaanse top en Premier League melden zich'

'Sugawara mag vertrekken, interesse uit Italiaanse top en Premier League'
12 mei om 15:42

Yukinari Sugawara lijkt in de zomer te mogen vertrekken bij AZ en de Alkmaarders mogen op veel interesse rekenen voor de 23-jarige verdediger. Volgens de Duitse tak van Sky Sports kijken onder meer Internazionale en Everton met veel aandacht mee. 

Sugawara is bezig aan een uitstekend seizoen bij de Alkmaarders en heeft ook een flink aandeel in de doelpunten met vier goals en zes assists. Inter, Everton, Brighton én Wolfsburg zouden aandacht kijken naar de Japanner. Sky verwacht dat AZ ongeveer zes miljoen euro vraagt voor de jonge verdediger en dat is voor de topclubs goed te behappen.

Het contract van Sugawara loopt tot 2025 door en het lijkt er niet op dat de mandekker gaat verlengen, waardoor een transfer noodzakelijk is voor AZ om in de zomer nog iets aan de verdediger te verdienen. De rechtsback werd in 2020 opgehaald bij Nagoya Grampus en heeft zich sindsdien lang en breed bewezen in de basis. Sugawara speelde tot dusver 28 wedstrijden in dit seizoen in de Eredivisie. 

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!