Nieuws

Steeds meer ploegen mengen zich: de strijd om Europese tickets in Engeland

Steeds meer ploegen mengen zich: de strijd om Europese tickets in Engeland

23 april - 13:35 Laatste update: 13:35

Met nog slechts een paar speelrondes te gaan is het ongekend spannend in de Premier League. Er maken steeds meer ploegen kans op de Europese tickets en de strijd wordt steeds heviger. Hoe ziet het resterende programma van de clubs die strijden om een Europees ticket eruit? VoetbalNieuws.nl geeft je een handig overzicht!

Voor Erik ten Hag is één ding al bijna duidelijk: hij zal volgend seizoen, mits hij nog trainer is, geen Champions League voetbal spelen met Manchester United. Het gat naar nummer vier Aston Villa is zestien punten en voor The Red Devils zijn nog achttien punten te verdienen. Mocht Man United nog naar het miljoenenbal willen dan is er dus een wonder nodig. Ook de andere Europese tickets komen in gevaar. Met de zevende plek in handen staat Ten Hag buiten de Europese tickets, al is de competitie niet de enige manier om kwalificatie binnen te slepen.

Stand Premier League

4. Aston Villa: 34 gespeeld – 66 punten
5. Tottenham Hotspur: 32 gespeeld – 60 punten
6. Newcastle United: 32 gespeeld – 50 punten
7. Manchester United: 32 gespeeld - 50 punten

Resterend speelschema Aston Villa

Aston Villa is dit seizoen de verrassing van de Premier League. De club uit Birmingham presteert boven verwachting en deed lange tijd bovenin mee. Na de winterstop werden de resultaten wat minder voor het team van Unai Emery, maar Villa staat nog altijd op een knappe vierde plek. Wel speelde The Villains twee wedstrijden meer dan nummer vijf Spurs, maar het gat is zes punten. Daarnaast is het doelsaldo van Aston Villa beter en dus maakt de club nog altijd kans op een Champions League-ticket.

Zaterdag 27 april, 21.00 uur: Aston Villa – Chelsea
Zaterdag 4 mei, 15.00 uur: Brighton - Aston Villa
Maandag 13 mei, 21.00 uur: Aston Villa – Liverpool
Zondag 19 mei, 17.00 uur: Crystal Palace - Aston Villa

Resterend speelschema Tottenham Hotspur

Tottenham kent onder Ange Postecoglou een goed seizoen. De club uit Noord-Londen nam afscheid van topspits Harry Kane, maar presteert naar behoren in de Engelse competitie. Op dit moment bekleedt Tottenham de vijfde plek, waarmee zij zich kwalificeert voor de Europa League. Niet alleen de North London Derby wacht nog voor Spurs, maar ook een belangrijke clash met Liverpool. De missie is duidelijk mocht Postecoglou het miljoenenbal willen halen, zelf moet het winnen en hopen dat de andere resultaten mee zitten.

Zondag 28 april, 15.00 uur: Tottenham – Arsenal
Donderdag 2 mei, 20.30 uur: Chelsea - Tottenham
Zondag 5 mei, 17.30 uur: Liverpool – Tottenham
Zaterdag 11 mei, 16.00 uur: Tottenham – Burnley
Dinsdag 14 mei, 21.00 uur: Tottenham - Manchester City
Zondag 19 mei, 17.00 uur: Sheffield United - Tottenham

Resterend speelschema Newcastle United

The Magpies speelden dit seizoen voor het eerst in de Champions League, maar daar zullen zij volgend jaar niet terugkeren. Toch mengt Newcastle United zich op het laatste moment wel in de strijd voor de Europese tickets. Door een 4-0 overwinning op Tottenham klom de ploeg naar de zesde plek en die geeft recht op een ticket naar de Conference League. 

Woendag 24 april, 21.00 uur: Crystal Palace - Newcastle United
Zaterdag 27 april, 16.00 uur: Newcastle United - Sheffield United
Zaterdag 4 mei, 16.00 uur: Burnley - Newcastle United
Zaterdag 11 mei, 16.00 uur: Newcastle United - Brighton
Woensdag 15 mei, 21.00 uur: Manchester United - Newcastle United
Zondag 19 mei, 17.00 uur: Brentford - Newcastle United

Resterend speelschema Manchester United

Ten Hag zou zomaar bezig kunnen zijn aan zijn laatste maanden in Manchester. De coach heeft dus een wonder nodig voor Champions League voetbal, maar het überhaupt halen van een Europees ticket komt steeds meer in gevaar. Op het laatste moment behaalde The Red Devils toch de FA Cup finale en daarmee maakt de ploeg nog kans op een trofee. Niet alleen dat, het kan ook zomaar de enige manier zijn waarop Manchester United zich kwalificeert voor Europa.

Woendag 24 april, 21.00 uur: Manchester United - Sheffield United
Zaterdag 27 april, 16.00 uur: Manchester United - Burnley
Dinsdag 6 mei, 21.00 uur: Crystal Palace - Manchester United
Zondag 12 mei, 17.30 uur: Manchester United - Arsenal
Woensdag 15 mei, 21.00 uur: Manchester United - Newcastle United
Zondag 19 mei, 17.00 uur: Brighton - Manchester United

Hoe kan Manchester United zich kwalificeren voor Europees voetbal?

Naast de plekken die vergeven worden door de competitie, zijn er ook andere mogelijkheden om Europees voetbal te behalen. De winnaar van de Carabao Cup plaatst zich voor de voorronde van de Conference League. Echter is het team van Ten Hag hier al uitgeschakeld, dus gaat deze vlieger voor hen niet op. Ook de winnaar van de FA Cup bemachtigt een Europees ticket, namelijk voor de Europa League groepsfase. Met de hakken over de sloot werd Coventry City verslagen en dus staat Man United in de finale van de FA Cup. Aartsrivaal en stadsgenoot Manchester City is de tegenstander net als vorig jaar. Lukt het Ten Hag dit keer wel om Pep Guardiola te verslaan?