Nieuws

Dit is wanneer Real Madrid weer over doelman Thibaut Courtois kan beschikken

Dit is wanneer Real Madrid weer over doelman Thibaut Courtois kan beschikken

25 april - 16:32

Thibaut Courtois scheurde in de zomer van 2023 zijn knie. Sindsdien werkte hij hard aan een comeback als keeper bij Real Madrid. Trainer Carlo Ancelotti maakte recent bekend wanneer Courtois weer onder de lat kan staan.

Wanneer wordt Courtois terug verwacht van zijn blessure?

Trainer Carlo Ancelotti heeft bevestigd dat Courtois mogelijk volgende week zaterdag weer onder de lat staat tijdens het competitieduel met Cádiz. Het kan zijn eerste wedstrijd sinds 4 juni 2023 worden. Toen speelde de Belg de volledige competitiewedstrijd tegen Athletic Bilbao, die eindigde in een 1-1-gelijkspel

Mogelijk toch EK-deelname voor Courtois

Eerder maakte de doelman bekend niet mee te doen aan het EK komende zomer namens België. De focus van Courtois lag bij het herstellen van zijn knieblessure. Het is nog onduidelijk of hij na zijn comeback bij Real Madrid toch zal deelnemen aan het eindtoernooi.

Wanneer raakte Courtois geblesseerd?

Twee dagen voor de start van het seizoen raakte Courtois geblesseerd. De doelman scheurde de kruisband in zijn linkerknie volledig af. Volgens een ooggetuige schreeuwde Courtois van de pijn en greep hij direct naar zijn knie tijdens een training van Real Madrid. De verwachting was destijds dat hij zes maanden niet kon spelen.