Transfernieuws

Voor deze Feyenoorder is de kans op een transfer naar Liverpool 'meer dan 50%'

Voor deze Feyenoorder is de kans op een transfer naar Liverpool 'meer dan 50%'

30 april - 15:39

De toekomst van Lutsharel Geertruida bij Liverpool lijkt steeds waarschijnlijker. Volgens Marcel van der Kraan, chef sport bij De Telegraaf, is de kans dat de Feyenoord-verdediger samen met trainer Arne Slot naar Liverpool vertrekt 'meer dan vijftig procent'.

Van der Kraan onthult dat Geertruida al langer in de belangstelling staat van de Engelse club, met name na zijn indrukwekkende optredens in de Champions League en bij het Nederlands elftal. "Hij is de speler die van alle Feyenoorders fysiek het beste bij de Premier League past", stelt Van der Kraan. Zijn overgang wordt nog waarschijnlijker na de overeenkomst tussen Liverpool en Feyenoord over de aanstelling van Slot als nieuwe manager.

De interesse in Geertruida is niet nieuw. Feyenoord had vorig jaar de kans om hem voor 25 miljoen euro te verkopen aan RB Leipzig, maar besloot dat niet te doen. Nu, met nog slechts één contractjaar over, lijkt een transfer onvermijdelijk. "Minstens dertig miljoen", schat Van der Kraan de transfersom.

Geertruida's aanwezigheid in het uitvak tijdens de wedstrijd tussen Liverpool en West Ham United heeft de speculaties verder aangewakkerd. Met al 195 wedstrijden voor Feyenoord op zijn naam, waarin hij 22 keer scoorde en tien assists gaf, lijkt Geertruida klaar voor de volgende stap in zijn carrière.