PSV kent absoluut topjaar: deze records pakte de ploeg nog op de valreep

PSV kent absoluut topjaar: deze records pakte de ploeg nog op de valreep

20 mei om 07:55
Laatste update: 20 mei om 07:55

PSV wist zondagmiddag met 3-1 te winnen van RKC Waalwijk. De Eindhovenaren sloten daarmee een erg sterk seizoen af en pakten op de laatste speeldag nog meerdere records. VoetbalNieuws vertelt je welke.

PSV was al enkele weken kampioen. De Eindhovenaren waren van meet af aan de beste en kwamen geen moment in de problemen. Slechts eenmaal ging de ploeg van Peter Bosz onderuit, een nederlaag die toch een klein smetje op het seizoen is.

Welke records pakte PSV zondag?

PSV wist dit seizoen al meerdere records over te nemen. Zo zijn de Eindhovenaren de eerste ploeg in de Eredivisie ooit die in alle wedstrijden vanaf het begin wist te scoren. In alle 34 wedstrijden noteerde de ploeg een doelpunt en daarmee werd het record van 32 wedstrijden op rij uit de boeken gespeeld.

Ook het record van beste doelsaldo ooit in de Eredivisie staat op naam van PSV. In 34 wedstrijden wist de ploeg van Bosz 111 keer te scoren en slechts 21 tegendoelpunten te incasseren. Een doelsaldo van plus negentig is een evenaring van het record van Ajax in het seizoen 1997/98.

In de slotfase van het seizoen wist PSV ook bijna een puntenrecord te pakken. Ajax wist al eens, omgerekend naar het driepuntensysteem, 93 punten te pakken, maar in Eindhoven blijft men dit jaar steken op 91. Hoewel het geen Eredivisierecord was, is het wel een clubrecord voor PSV en de mannen van Bosz.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!