Arne Slot definitief van Feyenoord naar Liverpool: historische deal beklonken

Arne Slot definitief van Feyenoord naar Liverpool: historische deal beklonken

20 mei om 18:00
Laatste update: 20 mei om 18:04

Arne Slot is officieel benoemd tot nieuwe manager van Liverpool. De deal, die Slot de geschiedenisboeken in stuurt als één van de duurste trainers ooit, is na intensieve onderhandelingen tussen The Reds en Feyenoord afgerond. Feyenoord ontvangt naar verluidt een afkoopsom van zeker vijftien miljoen euro, een record in de Nederlandse voetbalgeschiedenis.

Slot sprak zijn verlangen naar de overstap al eerder uit. "Ik heb de absolute overtuiging dat ze eruit gaan komen", zei hij na de gewonnen wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Zijn grote droom komt nu uit, aangezien beide clubs kort daarna tot een akkoord zijn gekomen.

Bij Liverpool wordt Slot de opvolger van Jürgen Klopp. Zodoende treedt hij in enorme voetsporen, nadat de Duitser de club onder meer naar de eindzege in de Champions League en de eerste Premier League-titel in decennia had geleid. De overstap naar Liverpool komt op een moment dat Slot, die met Feyenoord landskampioen werd en de beker won, wordt geprezen om zijn tactische scherpzinnigheid en leiderschap, eigenschappen die Liverpool graag ziet in hun nieuwe coach.

De transfer overtreft de bedragen die eerder ooit werden betaald voor trainers als André Villas-Boas en Graham Potter, en plaatst Slot naast de hoogst betaalde coaches als Julian Nagelsmann. Het onderstreept Liverpools vertrouwen in Slots vermogen om de club naar nieuwe hoogten te leiden.

Met deze historische deal heeft Liverpool niet alleen hun gewenst manager binnengehaald, maar Feyenoord ook een aanzienlijke financiële impuls gegeven. De Rotterdammers kunnen nu verder investeren in de toekomst.