Nieuws

De erfenis van Slot: deze trainers kunnen hem mogelijk opvolgen bij Feyenoord

De erfenis van Slot: deze trainers kunnen hem mogelijk opvolgen bij Feyenoord

1 mei - 08:45 Laatste update: 21:18
1

Het heeft er steeds meer van weg dat Feyenoord afscheid moet gaan nemen van Arne Slot, die in drie jaar tijd een revolutie teweeg heeft gebracht in De Kuip. De 45-jarige succestrainer zou open staan voor een vertrek naar Liverpool en de Rotterdammers zou voorzichtig te kennen zijn gegeven dat ze op zoek moeten naar een opvolger. Wat zijn de logische namen? VoetbalNieuws.nl zet een aantal suggesties voor je op een rij.

Intern

Sipke Hulshoff

Het zou goed kunnen dat Feyenoord niet eens zo ver hoeft te zoeken naar een opvolger van Slot. Sipke Hulshoff is sinds de zomer van 2022 de assistent-trainer van Slot in Rotterdam en werd al meerdere keren geprezen door de mogelijk naar Liverpool vertrekkende hoofdtrainer. De kans is dan ook groot dat Slot van plan is om Hulshoff mee te nemen naar Engeland, zo schetste De Telegraaf. Moet Feyenoord alsnog een poging wagen om de souschef - die dus twee jaar heeft meegekeken in de keuken van Slot - te behouden als hoofdtrainer?

Robin van Persie

Robin van Persie is misschien wel de meest sexy naam die zal worden genoemd als opvolger van Slot. Buiten dat de voormalig topspits een echte Feyenoorder is, heeft hij zijn licenties van de UEFA al even binnen. Van Persie is momenteel trainer van de Onder-18 van de club en had de leiding over het elftal dat bij tijd hoge ogen gooide in de Youth League. De trainerscarrière van Van Persie staat echter nog in de kinderschoenen en bekend is dat hij een duidelijke route voor zichzelf heeft gestippeld, waar een mogelijke tussenstap bij een kleinere club past. SC Heerenveen zou Van Persie bijvoorbeeld ook graag aanstellen als hoofdtrainer voor het komende seizoen, zo berichtte het Algemeen Dagblad onlangs.

Wat Van Persie naar verluidt in ieder geval niet wil, is assistent-trainer worden. Wat Feyenoord wellicht wel zou kunnen proberen is een constructie die PSV een jaar geleden hanteerde. Ruud van Nistelrooij werd destijds bijgestaan door de ervaren Fred Rutten. Zou Feyenoord dit met een ervaren clubicoon kunnen proberen naast Van Persie? Kees van Wonderen en Giovanni van Bronckhorst - twee grote namen binnen Feyenoord momenteel geen baan hebben - zouden wel eens interessante namen kunnen zijn om te polsen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Robin van Persie (@robinvanpersie)

Van buitenaf

Giovanni van Bronckhorst

Van Bronckhorst was in het verleden al succesvol bij de Rotterdammers en zit al een tijdje zonder club. Bij RTL7 liet Van Bronckhorst doorschemeren dat hij zeker zou luisteren naar een aanbieding. "Feyenoord is mijn club natuurlijk, dat weet iedereen", begint Van Bronckhorst. "Op dit moment speelt er nog helemaal niks. Ik heb er nog niet over na hoeven te denken. Ik heb heel veel mooie momenten bij die club gehad en die momenten koester ik. Het is wel de club van mijn hart."

Pascal Jansen

Het carrièrepad van Pascal Jansen lijkt in zekere zin veel op dat van Arne Slot. De voormalig trainer van AZ begon als assistent-trainer bij de club en nam daarna het stokje over in de hoofdmacht. Jansen leverde jarenlang goed werk in Alkmaar, totdat hij enkele maanden geleden na tegenvallende resultaten aan de kant werd gezet. Jansen is momenteel werkloos en is dan ook vrij om te onderhandelen. Moet Feyenoord het weer bij een voormalig AZ-trainer proberen?

Marino Pusic

Stiekem zou je de naam van Marino Pusic ook onder het kopje 'intern' kunnen zetten. De Serviër is tweeënhalf jaar de assistent-trainer geweest van Slot bij Feyenoord, voordat hij deze positie enkele maanden geleden inruilde voor die van hoofdtrainer bij Shakhtar Donetsk. Pusic weet precies hoe de Rotterdamse hazen lopen en ligt op poleposition om het Oekraïense kampioenschap binnen te slepen. Daarnaast beleefde hij ook nog twee kleine successen in het roemloze Champions League-seizoen van Shakhtar, door met 1-0 van Royal Antwerp en FC Barcelona te winnen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Marino Pusic (@mpusic71)

Joseph Oosting

Joseph Oosting staat op een lijstje bij Feyenoord om Slot op te volgen, zo meldde De Telegraaf. De trainer van FC Twente heeft meerdere seizoenen op rij goed werk geleverd. Met zijn prestaties bij RKC Waalwijk dwong hij een zomer geleden een stap naar Enschede af en daar staat hij op de rand van het bereiken van Champions League-voetbal. Bovendien staat Oosting bekend om het attractieve voetbal dat hij met Twente speelt. 

Dick Schreuder

Dick Schreuder is een van de trainers uit het Nederlandse trainersgilde waar men in Nederland een hoge pet van op heeft. De oefenmeester heeft indruk gemaakt bij PEC Zwolle en doet dat nu bij de Spaanse derde divisionist Castellón, waar hij kampioen mee gaat worden. Mocht Feyenoord het bij Schreuder proberen, dan kan er net als Slot opnieuw iemand met een nauwe Zwolle-connectie naar De Kuip komen. Dat is natuurlijk geen reden om iemand aan te stellen, maar dat is het voetbal van Schreuder zeker wel. De trainer staat erom bekend dat hij de clubs waar hij trainer van is een gezicht geeft en dat is iets wat Feyenoord hoog in het vaandel heeft zitten.

Patrick van Leeuwen

Nog een naam die ook onder het kopje van 'intern' kon worden gezet, is die van Patrick van Leeuwen. De 54-jarige oefenmeester zit sinds afgelopen oktober na zijn ontslag bij Shakhtar Donetsk zonder club. Van Leeuwen kent Feyenoord goed en was tussen augustus 2000 en 2006 coördinator jeugdopleiding van de Rotterdammers. In juli 2020 begon zijn carrière als trainer, toen hij door Maccabi Tel Aviv werd aangesteld als interim-trainer. Hetzelfde klusje deed Van Leeuwen in december van dat jaar nog eens over. In juli 2021 werd hij uiteindelijk aangesteld als hoofdtrainer en hield dit vol tot oktober van dat jaar. In juni 2022 haalde Zorya Lugansk de Nederlander binnen, waarna hij ruim een jaar later naar Donetsk vertrok. Als trainer stond Van Leeuwen in totaal 96 wedstrijden aan het roer en wist er 61 als winnaar af te sluiten, terwijl zeventien werden verloren. Met Tel Aviv won Van Leeuwen in zowel de binnenlandse beker als supercup.

Gevoelige out of the box opties

Erik ten Hag

De naam van Erik ten Hag zal voor veel Feyenoord-supporters als vloeken in de kerk worden gezien, maar in de top moet je sentiment soms los laten. De manager staat momenteel onder druk bij Manchester United en het is niet ondenkbaar dat hij komende zomer ineens werkloos is. Zijn verleden bij Ajax - de club waar hij vele successen mee beleefde - zullen de Rotterdammers er misschien van weerhouden het te proberen. Bovendien zoeken de Amsterdammers zelf nog naar een trainer. 

Mark van Bommel

Net als Ten Hag heeft ook Mark van Bommel een verleden bij een topclub in Nederland. De oefenmeester wordt als clubicoon van PSV gezien, waar hij wel ooit op een onaangename manier aan de kant werd gezet. Na een mislukt avontuur in de Bundesliga bij VfL Wolfsburg heeft Van Bommel zijn carrière nu wel weer op de rit gekregen bij Royal Antwerp. Een jaar geleden pakte hij nog op iconische wijze de Belgische titel, al is dat dit jaar in de verste verte niet het geval. Is een terugkeer in de Eredivisie reëel?