Nieuws

Wat zegt Gimenez na zijn twee treffers als invaller tegen PEC Zwolle?

Wat zegt Gimenez na zijn twee treffers als invaller tegen PEC Zwolle?

5 mei - 22:15

Santiago Gimenez was tegen PEC Zwolle eindelijk weer eens trefzeker. Hij scoorde slechts drie competitiedoelpunten in 2024, maar tegen de Zwollenaren scoorde hij tweemaal. Wat zei de Mexicaan na de wedstrijd? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij. 

Hoewel Gimenez twee keer trefzeker was, begon hij wel op de bank. Voor de wedstrijd liet Arne Slot weten dat de Mexicaan niet helemaal fit was en nog altijd niet hersteld was na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Wederom begon Ayase Ueda in de spits en in de eerste helft tekende de Japanner ook voor de openingstreffer van Feyenoord. Ueda mocht ook een strafschop nemen, echter werd die gestopt door keeper Jasper Schendelaar. Niet veel later ging de bal weer op de stip en met zijn eerste balcontact scoorde Gimenez.

Wat zei Gimenez na zijn twee treffers tegen PEC Zwolle?

"Ik had het niet verwacht. Toen zag ik dat de scheids op aangeven van de VAR een strafschop gaf", zegt Gimenez voor de camera's van ESPN na de wedstrijd. "Ik vroeg wat er aan de hand was en toen zij hij, een strafschop. Toen moest ik wel. Ik was wel wat nerveus, maar ik moest hem maken. Ik moet altijd zo scherp in het veld staan. Ik ben blij met mijn twee doelpunten vandaag."

In 2024 loopt het nog niet lekker bij Gimenez, maar dat heeft de Mexicaan niet getroffen in zijn zelfvertrouwen. "Ik heb geen twijfel en vertrouw op mezelf, maar soms gaat het niet zoals je graag wil zien. Je moet blijven vechten en door blijven gaan. Ik dank God dat ik vandaag weer mocht scoren. Ueda verdiende zijn kans. Hij scoorde de afgelopen twee wedstrijden, dus mijn felicitaties gaan ook naar hem."

Wat zegt Gimenez over Slot?

Niet alleen de wedstrijd van Feyenoord tegen PEC Zwolle kwam ter spraken, maar ook de mogelijke transfer van Slot naar Liverpool kwam ter spraken. De spits van Feyenoord is duidelijk over zijn wens voor de trainer. "Het is geweldig voor hem. Hij is een goede coach en ik hoop dat hij daar ook kampioen kan worden."