Breaking news

PSV wint doelpuntrijk kampioensduel en pakt 25ste landstitel in historisch seizoen

PSV wint doelpuntrijk kampioensduel en pakt 25ste landstitel in historisch seizoen

5 mei - 14:06

PSV heeft zondag de 25ste landstitel in de clubgeschiedenis veroverd in het kampioensduel met Sparta Rotterdam. De bezoekers kwamen brutaal op voorsprong en lieten zich niet naar de slachtbank leiden, maar de Eindhovenaren rechtten de rug na de openingsfase: 4-2. 

Trainer Peter Bosz begon met weinig verrassingen aan het duel in Eindhoven en ruimde onder meer een plek in voor Guus Til. Aan de kant van Sparta stond onder meer smaakmaker Koki Saito aan de aftrap. Sparta begon sterk aan de wedstrijd en zette hoog druk, wat tot de nodige kansen leidde. In de openingsfase kwamen de Rotterdammers zelfs op voorsprong: Metinho haalde waanzinnig uit na een zinderende vooractie van Saïd Bakali.

Het Philips Stadion viel stil na de openingstreffer, maar PSV had niet lang nodig om langszij te komen. Via een hoekschop belandde de bal bij Jerdy Schouten, die via-via de bal in het doel zag verdwijnen. Enkele minuten later bereidde Luuk de Jong goed voor en kon Johan Bakayoko in de verre hoek binnenschieten.

Met de 2-1 leek er weer orde op zaken te zijn gesteld, maar Sparta benutte ook de volgende grote kans. Saito besloot uit te halen en zag dat zijn inzet via Olivier Boscagli in het doel belandde. Met het rustsignaal stond de teller op 2-2 en moest PSV nog aan de bak, hoewel met een gelijkspel de titel ook al binnen zou zijn.

In het tweede bedrijf was PSV een stuk alerter en dat leidde uiteindelijk tot de 3-2. Na ruim een uur spelen volleerde Boscagli knap binnen na de voorzet van Joey Veerman en daarmee maakte de verdediger zijn fout van de eerste helft goed. In de slotfase zorgde Jordan Teze voor de bevrijdende 4-2.

Door de overwinning heeft PSV de 25ste landstitel officieel binnen, terwijl er nog twee speelrondes volgen voor de Eindhovenaren. De kampioen zal de erehaag ontvangen op bezoek bij Fortuna Sittard en sluit het seizoen vervolgens af in het thuisduel met RKC Waalwijk. 

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!