Nieuws

Ten Hag moet aan de bak: zo werkt de Europese ticketverdeling in de Premier League

Ten Hag moet aan de bak: zo werkt de Europese ticketverdeling in de Premier League

24 april - 14:45 Laatste update: 14:45

Met nog zes wedstrijden te gaan, bevindt Manchester United zich in een cruciale fase van de Premier League. De club staat momenteel zevende, met evenveel punten als nummer zes Newcastle United, maar met een weg naar Europees voetbal die nog vol mogelijkheden zit. VoetbalNieuws.nl zet de scenario's en mogelijke Europese tickets voor de ploeg van trainer Erik ten Hag voor je op een rij.

Eerste t/m vierde plaats: groepsfase Champions League

United, met 50 punten uit 32 wedstrijden, heeft nog zicht op verschillende Europese competities. De top vier van de Premier League plaatst zich automatisch voor de groepsfase van de Champions League. Met nummer vier Aston Villa op zestien punten voorsprong, maar wel twee wedstrijden meer gespeeld, lijkt deze route echter buiten bereik voor United.

Vijfde plaats: groepsfase Europa League

De vijfde plek, momenteel ingenomen door Tottenham Hotspur met 60 punten, biedt directe toegang tot de groepsfase van de Europa League. Hier heeft United een achterstand van tien punten te overbruggen, wat nog haalbaar lijkt met achttien punten nog te verdelen.

Zesde plaats: groepsfase Europa League

Echter, ook de zesde plaats kan voldoende zijn voor de Europa League. Aangezien Liverpool de League Cup gewonnen heeft en al verzekerd is van een Champions League-ticket door hun positie in de competitie, schuiven de Europese tickets door. Dat betekent dat wanneer Manchester City of Manchester United de FA Cup-finale wint, het ticket voor de Europa League naar de nummer zes op de ranglijst zou gaan.

Zevende plaats: play-offs Conference League

Mocht United als zevende eindigen, dan is er nog steeds hoop op Europees voetbal, zij het in de Conference League. Dat is het resultaat van de doorgeschoven plaatsen door Liverpools dubbele kwalificatie.

De komende wedstrijden zullen dus van cruciaal belang zijn voor Manchester United kom hun plaats in het Europese voetbal veilig te stellen. Met een mix van directe kwalificatie en mogelijke doorgeschoven tickets, blijven de opties open voor The Red Devils om zich volgend seizoen te bewijzen op het Europese toneel. In het huidige was de groepsfase van de Champions League het eindstation.