Nieuws

Deze clubs zijn al zeker van deelname aan de Champions League in 2024/25

Deze clubs zijn al zeker van deelname aan de Champions League in 2024/25

26 april - 08:15 Laatste update: 3 mei - 13:37

Nu het einde van de reguliere competities steeds dichterbij komt, weten enkele clubs al dat zij zeker zijn van deelname aan de Champions League in het seizoen 2024/25. VoetbalNieuws neemt door welke teams zich al hebben weten te plaatsen voor het miljardenbal!

In het nieuwe seizoen zien we een ware metamorfose van de Champions League en is het voorbij met het toernooi dat we vandaag de dag kennen. In plaats van verschillende groepen spelen clubs vanaf 2024 in één grote groep van 36 teams. Dit seizoen zijn dat er nog 32, verdeeld over acht groepen van vier deelnemers. Uit de grote groep gaan de beste acht teams direct naar de knock-outfase van de Champions League.

Clubs zeker van deelname aan de Champions League 2024/25

In totaal kunnen 29 teams zich al direct plaatsten voor de 'league phase' van de Champions League. Op dit moment zijn al enkele clubs definitief zeker van deelname aan het miljarenbal.

Engeland: Manchester City, Arsenal, Liverpool
Spanje: Real Madrid, FC Barcelona
Duitsland: Bayer Leverkusen, Bayern München, VfB Stuttgart, RB Leipzig, Borussia Dortmund
Italië: Internazionale
Frankrijk: Paris Saint-Germain
Nederland: PSV, Feyenoord
Schotland: Celtic, Rangers
Portugal: Sporting CP, Benfica

Er kan nog een hoop gebeuren in de strijd om directe plaatsing voor de Champions League, maar bovenstaande clubs weten al dat zij volgend jaar actief zijn in het prestigieuze toernooi.