Reactie

Van Dijk geeft positief signaal aan Liverpool en Slot: 'Wil ik onderdeel van zijn'

Van Dijk geeft positief signaal aan Liverpool en Slot: 'Wil ik onderdeel van zijn'

6 mei - 12:21

Virgil van Dijk wil onderdeel uitmaken van de veranderingen die Liverpool komend seizoen door gaat maken, zo vertelt hij in gesprek met The Athletic. Daarmee hint de aanvoerder dat hij positief tegenover contractverlenging staat én dat hij vertrouwen heeft in Arne Slot, de aanstaand nieuwe manager van de club.

Het contract van Van Dijk loopt in de zomer van 2025 af op Anfield, maar The Athletic schetste onlangs al dat Liverpool zijn contract open wil breken. Volgens de captain van het Nederlands elftal zijn er geen nieuwe ontwikkelingen. "Er is nu niets om over te discussiëren, want er is geen nieuws. Maar ik ben blij hier, ik hou van de club die een groot deel van mijn leven is. De focus ligt nu op de laatste twee wedstrijden."

"Ik denk dat de club heel druk is met het aanstellen van een nieuwe manager", vervolgt Van Dijk. "De club zal aan een flinke verandering onderhevig zijn en daar ben ik onderdeel van. Dat gaat interessant zijn. Ik ben de aanvoerder dus ik wil helpen en ik zal helpen. Ik ben er om onderdeel uit te maken van het team."

Van Dijk wordt afsluitend nog naar Slot gevraagd. Waar de Nederlander eerder tegenover ViaPlay al zei dat hij goede dingen over de trainer heeft gehoord, wil hij er nu niet teveel over zeggen. "Is hij de nieuwe manager? Er is nog niets aangekondigd, maar er zijn geruchten", besluit hij. Liverpool won zondag nog met 4-2 van Tottenham Hotspur en daarmee keerde de rust na een onstuimige periode weer enigzins terug.