Nieuws

Waar en hoe laat wordt de huldiging van de 25ste landstitel van PSV uitgezonden?

Waar en hoe laat wordt de huldiging van de 25ste landstitel van PSV uitgezonden?

6 mei - 16:15 Laatste update: 16:14

PSV werd op zondag 5 mei 2024 voor de 25ste keer in de clubgeschiedenis kampioen van Nederland. Sparta Rotterdam werd uiteindelijk met 4-2 verslagen en zo was het kampioenschap een feit. Waar kan je de huldiging zien en hoe laat begint deze? VoetbalNieuws.nl dient als je tv-gids.

Het is alweer even geleden dat de landstitel in Eindhoven was. In 2018 werd de ploeg voor het laatst kampioen van Nederland, maar twee speelrondes voor het einde van het seizoen 2023/2024 was het een feit. In de kampioenswedstrijd tegen Sparta Rotterdam kende de ploeg van Peter Bosz enige opstartproblemen en kwam zelfs op achterstand tegen de Rotterdammers. Die poetste PSV uiteindelijk weg, al kwam Sparta nog wel terug tot 2-2. Na een kort feest in het Philips Stadion staat op maandag de officieële huldiging op het programma. 

Waar kan ik de huldiging live kijken?

De huldiging van de Eindhovenaren is op verschillende manieren te volgen. NPO 3 zal alle festiviteiten uitzenden, maar ook ESPN is er al vroeg bij in Eindhoven. Rond de klok van 19.30 uur zal op NPO 3 de uitzending beginnen, terwijl ESPN al vanaf 16.30 uur met haar uitzending begint. Ook bij PSV zelf zal op de clubkanalen uitgebreid stil worden gestaan bij de festiviteiten en ook daar zullen die live te volgen zijn. De livestream van PSV is via de clubwebsite te bekijken. VoetbalNieuws.nl zal ook verslag doen van wat er in Eindhoven gebeurd. Het daarvoor bestemde liveblog komt ter zijner tijd online.

Waar wordt PSV gehuldigd?

Er staat veel te wachten op de selectie van Peter Bosz. Een lang programma dat begint in het eigen Philips Stadion. Daarna zal PSV per platte kar door de stad trekken, om vervolgens op het Stadhuisplein uit te komen. Daar zal de volledige selectie op het bordes verschijnen met de landstitel en die samen vieren met de masaal toegestroomde supporters. De route van de platte kar door Eindhoven is door de gemeente ook geheel al uitgestippeld. Deze zal als volgt verlopen: Frederiklaan, St. Antoniusstraat, Willemstraat, Vonderweg, Mathildelaan, 18 Septemberplein, Vestdijk, Hertogstraat, P.C. Hooftlaan, Wal naar het Stadhuis.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!