Nieuws

Wie is Pau Víctor, de Barça-spits die interesse geniet van AZ, Ajax en Feyenoord?

Wie is Pau Víctor, de Barça-spits die interesse geniet van AZ, Ajax en Feyenoord?

6 mei - 20:35

Pau Víctor Delgado, geboren op 26 november 2001 in Sant Cugat del Vallès, Spanje, is een talentvolle spits die momenteel in de schijnwerpers staat van AZ, Ajax en Feyenoord. Víctor speelt momenteel op huurbasis bij FC Barcelona B, terwijl hij officieel nog eigendom is van Girona FC. VoetbalNieuws.nl vertelt je meer over hem!

Carrière Pau Víctor

Víctor begon zijn voetbalcarrière bij Junior FC en stapte daarna over naar CE Sabadell. In 2018 sloot hij zich aan bij het jeugdteam van Girona FC. Op 20 juli 2020, nog voordat hij voor Girona B speelde, maakte hij zijn professionele debuut voor Girona in een wedstrijd tegen AD Alcorcón.

Na elf wedstrijden voor het eerste team van Girona, keerde Víctor in 2022 op huurbasis terug naar CE Sabadell. In 2023 tekende hij een contractverlenging bij Girona tot 2025, waarna hij werd uitgeleend aan FC Barcelona B. Bij Barça B heeft hij zich snel bewezen als een topscorer in de Primera Federación, het derde niveau van Spanje. Zijn prestaties hebben hem tot een van de meest gewilde jonge spitsen in Europa gemaakt.

Pau Víctor in Champions League-selectie van Barcelona

Víctor heeft een indrukwekkende start gehad bij Barça B. Hij werd zelfs al opgenomen in de selectielijst voor het eerste team van Barça in de Champions League. Zijn veelzijdigheid als aanvaller en neusje voor de goal maken hem een aantrekkelijke speler voor veel clubs.

De prestaties van Víctor hebben de interesse gewekt van AZ, Ajax en Feyenoord, volgens Spaanse bronnen. Vooral AZ zou al geïnformeerd hebben naar de aanvaller. Hoewel Víctor graag bij Barcelona B wil blijven als ze promoveren, kijkt hij ook naar andere mogelijkheden, waaronder een mogelijke overstap naar Nederland.

Bekijk hieronder een video met hoogtepunten van Pau Víctor!