Nieuws

Dit is het virtuele speelschema voor de play-offs om Europees voetbal in Nederland

Dit is het virtuele speelschema voor de play-offs om Europees voetbal in Nederland

8 april - 13:30 Laatste update: Gisteren, 08:50

Nu het einde van het seizoen nadert, worden de verhoudingen in de Eredivisie steeds duidelijker. PSV is officieus, Feyenoord heeft de tweede plaats binnen en FC Twente strijdt nog met AZ om de velbegeerde derde plek. De nummers zes tot en met negen strijden nog voor deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Welke clubs nemen daar op dit moment aan deel en, belangrijker, hoe ziet het virtuele speelschema eruit? VoetbalNieuws brengt een overzicht!

Hoe ziet de verdeling voor de Europese tickets er in de Eredivisie uit?

Voor volgend seizoen zijn er in de Eredivisie zes Europese tickets te verdelen. De landskampioen en achtervolger plaatsen zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League, met de nummer drie die de voorrondes voor het miljardenbal grijpt. De nummer vier kwalificeert zich voor de groepsfase van de Europa League, met de nummers zes t/m negen die in de play-offs strijden voor deelname aan de tweede voorronde van de Conference League

Nummer vijf Eredivisie speelt geen play-offs

Doordat Feyenoord zich tot bekerwinnaar van Nederland wist te kronen, schuift het ticket voor de groepsfase van de Europa League door naar de nummer vier van de Eredivisie. Hierdoor hoeft de club die als vijfde eindigt geen play-offs te spelen en stroomt het de tweede voorronde van de EL binnen. Op dit moment is dat Ajax met 49 punten.

Virtueel speelschema play-offs Europees voetbal

In de halve finales van de Europese play-offs neemt de nummer zes het tegen de nummer 9 op en staat er een wedstrijd tussen de nummers zeven en acht op het programma.

Halve finales Europese play-offs

Donderdag 23 mei
1. NEC (6) - Go Ahead Eagles (9), 18.45 uur
2. FC Utrecht (7) - Sparta (8), 21.00 uur

Finale Europese play-offs

Zondag 28 mei
Winnaar 1 - winnaar 2, 18.00 uur