Nieuws

Jan van Halst blikt uitgebreid terug op zijn tijd bij Ajax: dit is wat hij zegt

Jan van Halst blikt uitgebreid terug op zijn tijd bij Ajax: dit is wat hij zegt

29 april - 22:40 Laatste update: 22:47

Jan van Halst heeft maandagavond teruggeblikt op zijn roerige tijd bij Ajax. Naast een functie binnen de rvc was Van Halst ook tijdelijk de algemeen directeur in Amsterdam. Dit is hoe hij terugkijkt op zijn Ajax-tijd.

Van Halst heeft veel kritiek gekregen omdat hij samen met de overige rvc-leden heeft toegestaan dat voormalig technisch directeur Sven Mislintat zijn gang kon gaan. "Als je in de rvc zit, kun je niet op de stoel van de directie gaan zitten", begint Van Hals aan tafel bij Rondo. "Je kunt wel kritische vragen stellen en de boel constant scherp houden. Mislintat heeft ook als opdracht meegekregen om jonge spelers te halen, om zo waarde te creëren."

"Als je erbij betrokken bent, moet je het jezelf altijd aanrekenen", vervolgt Van Halst. "Dat heb ik ook wel gedaan, maar je moet je wel goed realiseren dat je als RvC-lid in principe toezichthouder bent. Ik weet wel dat dit bij een voetbalclub misschien iets anders werkt, maar eigenlijk is dat wel de insteek."

Wrijving tussen Mislintat en Steijn

"Ik kreeg na een paar weken wel door dat er wrijving was tussen Sven en Maurice (Steijn, red.)", verteltVan Halst. "Dat is van kwaad tot erger geworden. Daar heb ik ook wel mee geworsteld. Ik heb mijn zomervakantie opzij geschoven en ben naar het trainingskamp gereden. Ik voelde toen al dat het schuurde. Maar op alle hoofdposities, was er toen even niemand."