Nieuws

Terzic geeft uitsluitsel: is Donyell Malen inzetbaar bij Dortmund tegen PSG?

Terzic geeft uitsluitsel: is Donyell Malen inzetbaar bij Dortmund tegen PSG?

1 mei - 10:25 Laatste update: 10:25

Donyell Malen is fit verklaard voor de halve finale van de Champions League tussen Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain. De aanvaller van Dortmund was een vraagteken door een knieblessure. Trainer Edin Terzic heeft bevestigd dat hij woensdag weer inzetbaar is.

Is Donyell Malen fit?

Malen, die eerder dit seizoen dertien doelpunten scoorde in 34 wedstrijden, had last van een blessure die hij al opliep tijdens de internationale verplichtingen met het Nederlands elftal. Zijn afwezigheid was een aderlating, maar nu keert hij terug op een cruciaal moment. Dortmund, dat zich zonder Malen ten koste van Atlético Madrid wist te kwalificeren, speelt eerst thuis tegen PSG.

De terugkeer van de oud-PSV'er is een grote boost voor Dortmund, dat voor het eerst sinds 2013 streeft naar een plek in de finale van de Champions League. Destijds bereikte BVB ook de finale, waarin het met 2-1 verloor van Bayern München. Naast Malen zijn ook Marcel Sabitzer en landgenoot Ian Maatsen weer beschikbaar na respectievelijk ziekte en een schorsing, wat het team van Terzic verder versterkt.