Nieuws

Om deze opmerkelijke reden stopt Boschker als keeperstrainer van FC Twente

Om deze opmerkelijke reden stopt Boschker als keeperstrainer van FC Twente

30 april - 13:22 Laatste update: 13:34

Sander Boschker stopt als keeperstrainer bij FC Twente. De 53-jarige oud-doelman stopt om een toch wel opmerkelijke reden bij de hoofdmacht van de Tukkers. VoetbalNieuws brengt je op de hoogte!

FC Twente gaat naar alle waarschijnlijkheid de Champions League in en is sowies0 al zeker van Europees voetbal. Om hieraan te mogen deelnemen moeten leden van de technische staf bepaalde diploma's op zak hebben. Zo moeten keeperstrainers ook een speciale opleiding volgen. Boschker is hier aan begonen, maar heeft besloten niet verder te gaan.

"Meer dan tien jaar ben ik met veel plezier keeperstrainer geweest bij FC Twente", vertelt Boschker op de clubsite. "Dat ik na mijn carrière elke dag op het veld heb mogen staan, beschouw ik als een groot voorrecht. Dit seizoen ben ik gestart met de opleiding Goalkeepercoach 3. Dit diploma is voor elke betaald voetbalclub die Europees voetbal speelt een vereiste. Ik heb voor mezelf besloten hier niet mee verder te gaan en dat betekent dat ik stop als keeperstrainer bij FC Twente."

Boschker stopt dan wel als keeperstrainer van het eerste elftal van Twente, toch hoopt hij in Enschede actief te blijven. "Ik wil graag in een andere rol bij FC Twente actief blijven, daar ben ik met Arnold Bruggink over in gesprek."