Nieuws

Deze zoektocht staat centraal in de werkzaamheden van Beuker en De Lang bij Ajax

Deze zoektocht staat centraal in de werkzaamheden van Beuker en De Lang bij Ajax

26 april - 09:32 Laatste update: 30 april - 13:35

Marijn Beuker, directeur voetbal, en Kelvin de Lang, hoofd scouting, zijn strategisch bezig met het samenstellen van de nieuwe technische staf voor Ajax, zo onthullen ze in gesprek met De Telegraaf. Wat het duo precies allemaal te melden heeft, neemt VoetbalNieuws met je door!

Met een focus op het hele team, verklaren Beuker en De Lang bewust geen namen te noemen om hun strategische positie te behouden. "Onze belangrijkste transfer wordt de complete technische staf," legt Beuker uit, waarbij hij de noodzaak benadrukt om de trainingswijze duidelijker en effectiever te maken. Het advies van Danny Blind en Louis van Gaal is hierbij cruciaal. "Met name Danny nemen we vroeg mee in onze gedachten over de selectie," zegt Beuker. Van Gaal daagt hen regelmatig uit om dieper over de clubstrategie na te denken, door het stellen van kritische vragen en het delen van zijn ongevraagde, maar waardevolle inzichten.

Een specifiek onderdeel van de staf dat aandacht krijgt, is de rol van de huidige Jong Ajax-trainer Dave Vos. De Lang licht toe: "Dave is buitengewoon goed in het toepasbaar maken van onze speelwijze. Hij vertaalt dit direct naar praktische trainingen en zou een ideale assistent voor tactiek of speelwijze en individuele ontwikkeling kunnen zijn." Dit toont de intentie van Ajax om interne talenten zoals Vos verder te ontwikkelen en mogelijk door te laten groeien naar hogere functies binnen de club. "Het is ons doel om hem uiteindelijk als hoofdtrainer te zien, omdat hij het Ajax-DNA door en door kent," bevestigt De Lang.

De focus op diversiteit binnen de technische staf blijft belangrijk. Beuker benadrukt dat zij geen homogene groep trainers willen, maar juist een team dat elkaar aanvult met verschillende vaardigheden en achtergronden. Daarnaast is er een sterke voorkeur voor het combineren van didactische kwaliteiten met de ervaring van oud-profvoetballers in de jeugdopleiding, wat de traditionele Ajax-waarden versterkt.