Nieuws

Dit zegt Dick Schreuder over een mogelijke klus als trainer van Ajax of Feyenoord

Dit zegt Dick Schreuder over een mogelijke klus als trainer van Ajax of Feyenoord

6 mei - 13:54

Dick Schreuder hoorde nog niets van Feyenoord of Ajax, zo vertelt hij in gesprek met ESPN. De Nederlandse oefenmeester mocht zondag officieel vieren dat hij met Castellón naar het tweede niveau van Spanje is gepromoveerd. Dat promoveren lukte hem een jaar eerder ook met PEC Zwolle.

Van zowel Ajax als Feyenoord is bekend dat ze op zoek zijn naar een nieuwe trainer. In de Nederlandse analistenwereld is de naam van Schreuder al meerdere keren aan Ajax gekoppeld en volgens het Spaanse MARCA zou hij zelfs op poleposition liggen om Arne Slot op te volgen in Rotterdam. Schreuder blijft er zelf nuchter onder.

"Je krijgt wel alles mee, maar ik heb me er van afgesloten. Op dit moment speelt er helemaal niks", is Schreuder duidelijk na de promotie met Castellón. "Ik heb me totaal gefocust op deze club. Ik heb deze stap gemaakt, terwijl dat voor anderen een risico was. Je gaat op het derde niveau werken. Dat geeft mij ook extra druk."

Mocht Ajax of Feyenoord het willen proberen om Schreuder los te weken, dan zal er wel wat geld moeten worden betaald. Het contract van de voormalig trainer van Zwolle geldt tot en met de zomer van 2027. Bovendien heeft de Nederlander het goed naar zijn zin onder de Spaanse zon. "Deze club leeft enorm. De mensen hebben een bepaalde passie. In deze stad snakken ze naar succes. Mensen hebben de club misbruikt, dus ik ben blij dat ik aan de promotie een steentje bij heb kunnen dragen."