Nieuws

Doorbraak bij Vitesse: Arnhemmers zetten belangrijke stap richting licentiebehoud

Doorbraak bij Vitesse: Arnhemmers zetten belangrijke stap richting licentiebehoud

6 mei - 18:41

Vitesse lijkt een belangrijke stap te kunnen zetten in de complexe eigenaarsstructuur. Interim-directeur Edwin Reijntjes meldt dat de Amerikaan Coley Parry de overdracht van aandelen van de Russische eigenaar Valeriy Oyf naar de nieuwe stichting 'Vitesse voor altijd' alsnog toe wil staan.

Volgens Reijntjes is er een doorbraak in de gesprekken hierover. Tot nu toe heeft Parry die overdracht van aandelen steeds geblokkeerd. "Er is een doorbraak in de gesprekken", zei Reijntjes maandag op een persmoment tegen vijf journalisten. "We verwachten er heel snel iets over naar buiten te kunnen brengen." Het is belangrijk voor Vitesse om de Russische banden te verbreken, omdat dit een eis is van de licentiecommissie van de KNVB voor de proflicentie.

Met het doorsnijden van de Russische banden ligt de weg voor Vitesse vrij om orde op zaken te stellen. "We zijn het redelijk eens over de voorwaarden, maar het moet nog helemaal vastgelegd worden", zei Reijntjes. Vitesse kampt met een schuld van 18,9 miljoen euro en een tekort van 5 miljoen euro op de begroting van volgend seizoen​​.