Opinie

Dit zeggen Derksen en Gijp over de mogelijke komst van Potter naar Ajax

Dit zeggen Derksen en Gijp over de mogelijke komst van Potter naar Ajax

26 april - 09:44 Laatste update: 30 april - 13:00

René van der Gijp en Johan Dersken zien het niet zitten dat Graham Potter de nieuwe hoofdtrainer van Ajax wordt. VoetbalNieuws neemt de uitspraken van de analisten met je door!

Ajax overweegt Potter als nieuwe hoofdtrainer, maar analist Van der Gijp heeft zo zijn twijfels vanwege de hoge kosten die Potter met zich meebracht tijdens zijn periode bij Chelsea. "Die Potter, hij heeft Chelsea gewoon in een half jaar tijd tweeënnegentig miljoen euro gekost", berekende Van der Gijp tijdens een uitzending van Vandaag Inside.

Potter, die voorheen bij Chelsea werkzaam was, heeft daar naar schatting van Van der Gijp een enorm bedrag opgeslokt, waaronder een afkoopsom van vierendertig miljoen euro en een salaris dat bijna zestien miljoen per jaar bedroeg. Naast de kosten voor Chelsea, lijkt zijn salariseis ook een struikelblok voor zijn mogelijke aanstelling bij Ajax, die hem initieel slechts zeshonderdduizend euro per jaar bood. Dit aanbod heeft hij naar verluidt direct van tafel geveegd.

Parallel daaraan wordt ook Erik ten Hag genoemd als mogelijke kandidaat voor Ajax, hoewel hij vergelijkbare financiële uitdagingen zou kunnen ondervinden door de aanzienlijke verschillen in salarisniveaus tussen Nederland en de topcompetities. Derksen merkte op: "Ten Hag zou uitermate geschikt zijn bij Ajax, maar die zit ook in een salarisschaal dat de Nederlandse bedragen een fooi zijn."