Feyenoord wint in zomeravond wedstrijd van PEC Zwolle, Ueda en Gimenez trefzeker

5 mei - 21:55 Laatste update: 21:55

Feyenoord had in De Kuip totaal geen moeite met het behalen van drie punten tegen PEC Zwolle. In de zomeravond wedstrijd waren Santiago Gimenez en Ayase Ueda allebei trefzeker. Wel miste de Japanner ook een strafschop in de 5-0 overwinning.

Als laatste twee ploegen mochten Feyenoord en PEC Zwolle in De Kuip de Eredivisie zondag afsluiten. PSV was eerder op de dag officieel kampioen geworden en daarmee wist Feyenoord ook waar het aan toe was. De ploeg van trainer Arne Slot had de tweede plaats al binnen en kan dus niet meer stijgen of dalen. PEC Zwolle had zich eerder ook al veilig gespeeld en dus stond er weinig op het spel.

Voor Arne Slot, die hoogstwaarschijnlijk bezig is aan zijn laatste wedstrijden als Feyenoord-trainer, was het wel een bijzonder duel. In de zomer zal hij naar Liverpool trekken om het stokje over te nemen van Jürgen Klopp, maar de wedstrijd tegen de Zwollenaren was zijn honderdste op de bank bij Feyenoord. Slot hield Santiago Gimenez op de bank en liet Ayase Ueda wederom in de basis beginnen. Dat bleek de juiste keuze, want de Japanner scoorde van dichtbij in de 33ste minuut de 1-0.

Niet veel later zou ook de tweede treffer van de Rotterdammers volgen. Quinten Timber kreeg de bal randje zestien en besloot uit te halen. Onderweg werd zijn bal aangeraakt en daarmee was keeper Jasper Schendelaar kansloos. Hij stond erbij en keek ernaar hoe de bal tegen de touwen vloog. Hoewel iedereen Timber om zijn nek vloog ging voorzichtig het vingertje van Luka Ivanušec omhoog. De bal vloog tegen zijn knie aan en dus kreeg hij de 2-0 op zijn naam.

Na rust kreeg Feyenoord meteen weer de mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden. Eerst stopte Bram van Polen de bal nog op de lijn, maar niet veel later wees scheidsrechter Nagtegaal naar de stip. Ueda verdiende de strafschop zelf, maar kon deze niet benutten. Schendelaar koos de goede hoek en voorkwam daarmee de tweede treffer voor de spits.

In minuut 65 ging de Japanner naar de kant en kwam Gimenez het veld in. Terwijl Feyenoord aan het wisselen was werd scheidsrechter Nagtegaal naar de kant geroepen door de VAR en hij besloot de bal wederom op de stip te leggen. De net ingevallen Mexicaan ging achter de bal staan en hij schoot zijn poging wel binnen. Daarmee scoorde Gimenez pas zijn vierde doelpunt van 2024, maar wel de 3-0 tegen PEC.

Richting het einde van de wedstrijd was het open huis bij PEC Zwolle. Keeper Schendelaar kon meedere keren redding brengen, maar op pogingen van Lutsharel Geertruida en Gimenez had hij geen antwoord. De aanvoerder van de Rotterdammers stond vogeltje vrij bij de tweede paal en frommelde de vierde treffer binnen, waarna Gimenez ook zijn tweede van de avond scoorde. Een mooie individuele actie bracht hem in de zestienmeter van Schendelaar, waarna zijn schot werd aangeraakt. De keeper van PEC kon er wederom slechts naar kijken en zo werd het 5-0.

De tribunes van de uitverkochte Kuip waren in de laatste minuten niet veel meer bezig met het voetbal. De supporters van Feyenoord waren vooral bezig met het bedanken van Slot. Tijdens de laatste thuiswedstrijd van de Rotterdammers moeten verschillende tribunes dicht blijven en dus was het treffen met PEC Zwolle de laatste wedstrijd van de Feyenoord-trainer voor een Kuip met volle tribunes. Het doelpunt van Gimenez was de laatste treffer en zo won Feyenoord met 5-0.