Nieuws

Wanneer verloor Bayer Leverkusen voor het laatst een officiële wedstrijd?

Wanneer verloor Bayer Leverkusen voor het laatst een officiële wedstrijd?

18 april - 12:00 Laatste update: 27 april - 20:16

Bayer Leverkusen is bezig aan een bizar seizoen. De stunploeg kroonde zich onlangs voor het eerst in de geschiedenis van Duitsland en deed dat zonder een wedstrijd te verliezen. Het zit zelfs zo dat in Leverkusen ook nog geen enkele pot is verloren in de Europa League en DFB Pokal. Wanneer verloor Leverkusen dan voor het laatst een wedstrijd? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

In de Bundesliga staat Bayer Leverkusen na 29 wedstrijden met 79 punten aan kop en kroonde zich in de eigen BayArena tegen Werder Bremen (5-0) officieel tot landskampioen. In de competitie won Bayer 25 keer en speelde het vier keer gelijk. In de Europa League kwam Leverkusen in een groep met FK Qarabağ, FK Molde en BK Häcken. De Duitsers wonnen iedere wedstrijd en werd met achttien punten groepswinnaar. Tijdens de achtste finales kwam het Qarabağ wederom tegen en speelde het in de eerste ontmoeting met 2-2 gelijk. Tijdens de return kwam het in eigen huis met 0-2 achter en leek het te gaan verliezen. Maar dankzij een doelpunt van Jeremie Frimpong in de 72e minuut en twee treffers van Patrik Schick in de blessuretijd, won het toch nog met 3-2.

In de DFB-Pokal wist Leverkusen af te rekenen met FC Teutonia Ottensen (0-8), Sandhausen (2-5), Paderborn (3-1), VfB Stuttgart (3-2 in de laatste minuut) en Fortuna Düsseldorf (4-0). In de bekerfinale wacht nu Kaiserslautern.

De laatste wedstrijd die Bayer Leverkusen verloor

De laatste keer dat Bayer Leverkusen een wedstrijd verloor, was op 27 mei 2023. Op de laatste speeldag van de Bundesliga ging het namelijk op bezoek bij VfL Bochum met 3-0 ten onder. Op 12 augustus werd vervolgens met de bekerwedstrijd tegen Teutonia de ongeslagen reeks ingezet.