Ipswich Town op rand Premier League: 1-2 overwinning na ongelofelijke frommelgoal

1 mei - 10:55

Ipswich Town staat op het punt om naar de Premier League te promoveren. Daarvoor mag het Cameron Burgess bedanken, want tegen Coventry City schoot hij de bevrijdende 1-2 binnen. Met nog één speelronde hebben The Tractor Boys aan een punt genoeg.

Door de oorwassing van Leeds United op bezoek bij Queens Park Rangers lag de bal weer in de handen van Ipswich Town. Op bezoek bij Coventry City kon een reuzestap gemaakt worden richting promotie en dat gebeurde ook. Vlak na de gelijkmaker stond Burgess op bij een vrije trap en na een korte scrimmage schoot hij onberispelijk binnen.

Al vroeg in de wedstrijd was Ipswich op voorsprong gekomen. Na acht minuten was het al raak door Kieffer Moore en daarmee leken de Tractor Boys op rozen te zitten. Niets bleek minder waar, want na rust was daar Haji Wright. De aanvaller van Coventry liet ook al zien tegen Manchester United te kunnen scoren en hij deed het wederom tegen Ipswich.

Kort na de 1-1 was daar dus Burgess en dus kan Ipswich de Premier League ruiken. Mocht er gelijkgespeeld worden tegen Huddersfield Town, dan is de ploeg zeker van promotie naar het hoogste niveau in Engeland. Daar speelde de club voor het laatst in het seizoen 2001/2002. Concurrent Leeds United wacht nog een duel met Southampton.