Nieuws

'Feyenoord-directeur spreekt zich uit, Dick Schreuder ook kandidaat'

'Feyenoord-directeur spreekt zich uit, Dick Schreuder ook kandidaat'

1 mei - 07:20

Nadat bekend werd dat Marino Pusic en Graham Potter op het lijstje staan bij Feyenoord voor de opvolging van Arne Slot, voegt Dennis te Kloese, de directeur van de club, nog een naam toe: Dick Schreuder. Het Algemeen Dagblad bericht over Te Kloese’s zoektocht naar een geschikte trainer na Slot’s vertrek naar Liverpool.

Te Kloese erkent de breedte van de kandidatenlijst. "We hebben een lijst met namen", en voegt toe, "De lijst met mogelijke opvolgers was al in de maak sinds vorige zomer, toen een vertrek van Slot op de loer lag". Op de lijst staan namen zoals Schreuder, Potter en Pusic, maar ook andere mogelijke trainers.

Ondanks kritiek op de snelheid van het proces, benadrukt Te Kloese het belang van zorgvuldigheid. "Eerst analyseren en oriënteren". Hij legt uit dat belangrijke criteria voor Feyenoord zijn dat een trainer jeugd moet kunnen inpassen en spelers aantoonbaar beter moet maken. De zoektocht wordt ondersteund door data-analyse, vergelijkbaar met de methode van Liverpool. Volgende week wordt meer duidelijkheid verwacht over de definitieve kandidatenlijst.