Nieuws

Dit is waarom Van de Ven een arbitragezaak aanspant tegen FC Volendam

Dit is waarom Van de Ven een arbitragezaak aanspant tegen FC Volendam

30 april - 21:10

Micky van de Ven heeft wederom een arbitragezaak tegen FC Volendam aangespannen. De verdediger is van mening dat hij nog altijd recht heeft op geld van de Volendammers. Hoe zit de zaak precies? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Het is niet de eerste keer dat FC Volendam en de oud-speler met elkaar in de clinch liggen. Eerder losten beide partijen het ook al op in de rechtzaal, maar toen stond de verdediger met lege handen. Voor FC Volendam is het zeker niet de eerste keer dit seizoen dat zij zich in Zeist moeten melden. Carel Eiting spande met succes twee arbitragezaken aan, technisch manager Wim Jonk en trainer Matthias Kohler haalden in Zeist hun gelijk en directeur opleiding Ruben Jongkind en technisch directeur Jasper van Leeuwen deden hetzelfde.

Waarom spant Van de Ven een arbitragezaak aan?

Tijdens het eerste geschil tussen Van de Ven en FC Volendam stond zijn transfer naar VfL Wolfsburg centraal. De verdediger mocht toen de stap maken, maar kwam wel met lege handen thuis als het gaat om financiële middelen. Nu blijkt uit informatie van De Telegraaf echter dat de twee weer de strijd aangaan. 'Partijen hebben een beëindigingsovereenkomst gesloten waarin staat opgenomen dat Van de Ven recht heeft op tien procent van de netto transferopbrengst', aldus de krant. 'In de zomer van 2021 verruilde de speler FC Volendam voor 3,5 miljoen euro voor VfL Wolfsburg. Van de Ven kreeg zodoende 350 duizend euro van die transfersom.'

Nu blijkt echter dat de verdediger meer geld wil zien en dat heeft te maken met zijn stap van de Bundesliga naar Tottenham Hotspur. 'Nadat de door FC Volendam opgeleide speler in de zomer van 2023 voor 40 miljoen euro zijn droomtransfer van VfL Wolfsburg naar Tottenham Hotspur maakte, wreef de Eredivisionist zich – vanwege een doorverkooppercentage van vijftien procent – in zijn handen. Met de beëindigingsovereenkomst in de hand meent Van de Ven recht te hebben op tien procent van het bedrag dat FC Volendam incasseert (4.455.891 euro), dus ruim 445 duizend euro. De club betwist dat en meent dat alleen de door VfL Wolfsburg betaalde 3,5 miljoen euro de netto transferopbrengst behelst.'

Mocht Van de Ven dit keer wel in het gelijk worden gesteld, dan kan hij dus op bijna een half miljoen euro rekenen. Het zou voor FC Volendam wederom een financiële klap zijn, want met de degradatiezorgen die de club heeft staat de club uit het vissersdorp onder druk. Dit seizoen won Volendam nog geen rechtzaak en met de juridische informatie die beschikbaar is, ziet het er wederom niet goed uit.