Nieuws

Nog vier clubs over: wat is het resterende programma van de Champions League?

Nog vier clubs over: wat is het resterende programma van de Champions League?

Gisteren, 23:00 Laatste update: 23:00

De Champions League zit in zijn beslissende fase en nog vier teams zijn over. Borussia DortmundPSG, Real Madrid en Bayern München wisten zich te plaatsten voor de halve finales van de Champions League en strijden nog voor de 'cup met de grote oren'. Wat is het resterende programma van de Champions League? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij.

Bayern München en Real Madrid vochten het als kemphanen uit in de eerste halve finale van de Champions League. Na een doelpunt van Vinicius leken de kaarten in het voordel van de Madrilenen, maar na rust vloog Der Rekordmeister uit de startblokken. Leroy Sané en Harry Kane scoorden binnen vier minuten twee goals en zorgden daarmee voor een comeback. Een late weggegeven strafschop maakte de voorsprong toch ongedaan en dus moesten beide ploegen leven met een gelijkspel. 

Hoe ziet het resterende programma van de Champions League er uit?

Dinsdag 30 april:
21.00 uur: Bayern München - Real Madrid (2-2)

Woensdag 1 mei:
21.00 uur: Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain

Dinsdag 7 mei:
21.00 uur: Paris Saint-Germain - Borussia Dortmund

Woensdag 8 mei:
21.00 uur: Real Madrid - Bayern München

Wanneer is de finale van de Champions League?

Op zaterdag 1 juni zullen de twee winnaars van de halve finales tegenover elkaar staan op Wembley. Het nationale stadion van Engeland is de thuisbasis geweest van de meeste Europese finales en de laatste keer dat het stadion gebruikt werd voor een Champions League finale was in 2013. Toen stonden Borussia Dortmund en Bayern München tegenover elkaar en scoorde Arjen Robben de winnende treffer. Een rematch op het heilige gras in London staat dus nog altijd op de kaart.