Nieuws

Zorgen voor Koeman: deze Oranje-internationals kampen momenteel met blessures

Zorgen voor Koeman: deze Oranje-internationals kampen momenteel met blessures

1 mei - 09:15 Laatste update: 09:15

Het clubseizoen is bijna op zijn einde en dat betekent dat de blik al heel langzaam op het EK kan. Dat is voor Ronald Koeman al langer het geval, maar de bondscoach zal zich stiekem toch wel wat zorgen maken. De één na de andere Oranje-international komt in opspraak wegens blessures. Voor welke spelers geldt dit eigenlijk allemaal? VoetbalNieuws.nl zet ze voor je op een rij.

Quilindschy Hartman

Voor Quilindschy Hartman ging het fout tijdens het Eredivisie-duel tussen Feyenoord en FC Utrecht. Van de linksback is het zeker dat hij een streep door het EK moet zetten. De verdediger heeft een kruisbandblessure opgelopen en het is nog maar de vraag of hij dit kalenderjaar nog in actie kan komen voor Feyenoord.

Noa Lang

Voor Noa Lang sloeg het noodlot aan het eind van de winterse transferperiode toe. De aanvaller van PSV liep een nieuwe hamstringblessure op en het EK wordt een race tegen de klok voor hem. Met nog slechts drie wedstrijden te gaan voor het einde van het seizoen is het niet duidelijk of Lang nog in actie gaat komen voor de ploeg van Peter Bosz.

Mats Wieffer

De Feyenoord middenvelder moest de KNVB bekerfinale al aan zich voorbij laten gaan, maar de eerste wedstrijd op het EK lijkt ook een moeilijke datum te gaan worden. Verder onderzoek aan zijn bovenbeen heeft slecht nieuws gegeven en dus is de wedstrijd tegen Polen in gevaar. Wel lijkt Wieffer, volgens de informatie van 1908.nl, te kunnen spelen in de andere wedstrijdn.

Memphis Depay

Ook Memphis Depay liep enkele weken geleden een blessure op. De aanvaller van Atlético Madrid heeft te kampen met een spierblessure aan zijn linkerbeen, waardoor hij het Champions League-tweeluik met Borussia Dortmund aan zich voorbij moest laten gaan. Het EK is niet op de tocht voor Memphis, maar sinds begin april kwam hij al niet meer in actie.

Frenkie de Jong

De meest recente gevelde Oranje-international is Frenkie de Jong. De middenvelder heeft voor de derde keer dit seizoen een enkelblessure opgelopen en ligt er volgens Spaanse media in ieder geval tot aan het eind van het seizoen uit bij FC Barcelona. ESPN weet weer te melden dat het EK niet in gevaar komt voor De Jong, maar dat het een close call gaat worden staat vast.

Sven Botman

Newcastle United-verdediger Sven Botman is langdurig uitgeschakeld na een kruisbandblessure die hij opliep in een FA Cup-duel met Manchester City. Daardoor zal hij zeker negen maanden missen, wat een streep zet door zijn eventuele EK-deelname. Dit seizoen had Botman al eerder problemen met dezelfde knie, wat hem diverse wedstrijden aan de zijlijn hield.

Tyrell Malacia

De negen-voudig international staat al sinds juli 2023 buitenspel en er was lang veel onduidelijk over zijn kwetsuur. Eind april was in een video te zien dat de verdediger van Manchester United voorzichtig was begonnen aan zijn herstel. Malacia kwam op 14 juni vorig jaar voor het laatst in actie voor het Nederlands Elftal en maakte onder Koeman drie keer zijn opwachting in Oranje.

Perr Schuurs

Hij zat wel eens bij Oranje, maar speelde geen enkele interland. Een plek in de EK-selectie lijkt ook ver weg door zijn blessure, maar Schuurs is op de weg terug. Naar verwachting kan Torino begin mei weer beschikken over de verdediger, die zich dan weer in de kijker van Koeman kan spelen. Eind oktober liep Schuurs een zware blessure aan zijn kruisband op en moest onder het mes.

Jan Paul van Hecke

Met alle verdedigers die ernstige blessures hebben zal het kwetsuur van Van Hecke Koeman ook niet als muziek in de oren hebben geklonken. Hij speelde nog geen minuut in het Nederlands elftal, maar zal dat mogelijk op het EK ook niet doen. Een spierblessure heeft een einde gemaakt aan zijn sterke doorbraak jaar en dus zal hij de laatste wedstrijden van Brighton vanaf de tribune moeten bekijken. Er is niets duidelijk over de ernst van de blessure.