Opstellingen

Kleine veranderingen bij Bayern en Real: Tchouaméni keert terug, De Ligt ontbreekt

Kleine veranderingen bij Bayern en Real: Tchouaméni keert terug, De Ligt ontbreekt

30 april - 20:00 Laatste update: 20:00

De opstellingen van Bayern München en Real Madrid zijn binnen. Aan beide kanten zijn weinig verassingen. Matthijs de Ligt ontbreekt aan de Duitse zijde, terwijl Aurélien Tchouaméni juist terugkeert na een schorsing. 

Thomas Tuchel liet al eerder in de week doorschemeren dat De Ligt mogelijk niet op tijd hersteld was voor het treffen met Real Madrid. Tegen Eintracht Frankfurt liep hij een blessure op en na afloop werd hij gespot met allerlei verband om zijn been. Kim Min-jae zal zijn vervanger zijn in het centrum naast Eric Dier. 

Verder zullen bij Der Rekordmeister de gebruikelijke namen aantreden. Manuel Neuer zal het doel verdedigen, terwijl Joshua Kimmich en Noussair Mazraoui de backs zijn. De net herstelde Konrad Laimer en Leon Goretzka zullen Thomas Müller ondersteunen op het middenveld. Leroy Sané en Jamal Musiala zijn de vleugelaanvallers en dus is er geen plaats voor Serge Gnabry. Tijdens zijn persconferentie sprak Tuchel nog dat hij verwacht dat Gnabry gaat scoren. Harry Kane is de spits van Bayern.

Carlo Ancelotti moest ook wat puzzelen. Dani Carvajal is geschorst door zijn gele kaart in de terugwedstrijd van de strijd met Manchester City. Lucas Vazquez zal zijn vervanger zijn. Tchouaméni keert dus terug, maar zal niet achterin plaatsnemen. De Fransman schuift door naar het middenveld en dus staat Nacho Fernandez centraal in de verdediging. Verder speelt Real Madrid met de gebruikelijke namen, al keert Thibaut Courtois terug op de bank.

Opstelling Bayern München: Neuer; Mazraoui, Min-jae, Dier, Kimmich; Laimer, Goretzka, Müller; Musiala, Kane, Sané.

Opstelling Real Madrid: Lunin; Vázquez, Nacho, Rüdiger, Mendy; Tchouaméni, Kroos, Valverde, Bellingham; Vinicius, Rodrygo.