Nieuws

Deze clubs troffen elkaar zowel in de groepsfase als in de knock-out fase in de CL

Deze clubs troffen elkaar zowel in de groepsfase als in de knock-out fase in de CL

1 mei - 10:00

Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain treffen elkaar woensdagavond in de halve finale Champions League. Eerder dit seizoen stonden beide ploegen ook al tegen elkaar in de poulefase. VoetbalNieuws.nl vertelt je precies in welke Champions League-seizoenen het voorkwam dat twee clubs elkaar na de poulefase nog een keer troffen in een later stadium.

In deze seizoenen troffen twee clubs elkaar weer na de poulefase in de CL

2006/07: PSV & Liverpool

In het seizoen 2006/07 speelden PSV en Liverpool tegen elkaar in de poulefase van de Champions League. In Eindhoven hielden beide ploegen elkaar met 0-0 in evenwicht en op Anfield wonnen The Reds met 2-0. Later dat seizoen troffen beide teams elkaar weer in de kwartfinale. Nadat PSV in eigen huis kansloos met 0-3 onderuit ging, werd het in de return op Anfield 1-0 voor Liverpool en was PSV dus uitgeschakeld. In deze return maakte Dirk Marcellis zijn debuut voor PSV en de oud-verdediger ontving een rode kaart van de Italiaanse scheidsrechter Roberto Rosetti. 

2007/08: Manchester United & AS Roma

In het seizoen 2007/08 speelden Manchester United en AS Roma tegen elkaar in de poulefase. Beide ploegen troffen elkaar later opnieuw in de kwartfinale. The Red Devils waren net als het seizoen daarvoor over twee wedstrijden te sterk voor de Italianen. Uiteindelijk zou Manchester United de Champions League winnen in 2008 door de eindstrijd te winnen van Chelsea. Edwin van der Sar speelde in deze finale een hoofdrol door de beslissende penalty van Nicolas Anelka te keren.

2009/10: FC Barcelona & Internazionale

In het seizoen 2009/10 kwamen FC Barcelona en Internazionale tegen elkaar uit in de poulefase. Dit betekende ook dat coaches Pep Guardiola en José Mourinho elkaar voor het eerst in hun trainerscarrière troffen. In Milaan werd het 0-0 en in Barcelona wonnen de Catalanen met 2-0. Uiteindelijk liepen beide ploegen elkaar in de halve finale wederom tegen het lijf. Dit keer was het Inter van José Mourinho, met een hoofdrol voor Wesley Sneijder, de baas over Barcelona. De Milanezen zouden de eindzege uiteindelijk pakken door in de finale met 2-0 te winnen van het Bayern München van Louis van Gaal.

2011/12: FC Barcelona & AC Milan

In het seizoen 2011/12 troffen FC Barcelona en AC Milan elkaar in de poulefase van het miljardenbal. In Catalonië werd het 2-2 en scoorde Alexandre Pato namens de Rossoneri na 24 seconden al de openingstreffer. In San Siro wonnen de Catalanen met 2-3 waarna beide ploegen elkaar in de kwartfinale elkaar weer troffen. Over twee wedstrijden won Barça met 3-1 waardoor de ploeg de halve finale bereikte. In deze halve finale moest de ploeg van Pep Guardiola het onderspit delven tegen de latere winnaar Chelsea. 

2012/13: Borussia Dortmund & Real Madrid

In het seizoen 2012/13 speelden Borussia Dortmund en Real Madrid tegen elkaar in de poulefase. In het Signal Iduna Park waren de Duitsers met 1-0 te sterk en in Madrid hielden beide ploegen elkaar in evenwicht met een 2-2 gelijkspel. In de halve finale kwamen beide ploegen elkaar weer tegen en wederom waren de Duitsers over twee duels te sterk. Mede door vier goals van Robert Lewandowski in de eerste wedstrijd won de ploeg van Jürgen Klopp met 4-1. In Spanje wonnen de Madrilenen nog met 2-0, maar kwamen daardoor een doelpunt te kort om de finale te bereiken. De Schwarzgelben stootten door naar de finale, waarin vlak voor tijd met 1-2 werd verloren van Bayern München.  

2014/15: FC Barcelona & Paris Saint-Germain

In 2014/15 namen FC Barcelona en Paris Saint-Germain het tegen elkaar op in de poulefase. Beide ploegen wisten een keer te winnen. De Parijzenaren wonnen thuis met 3-2 en in Catalonië won Barça met 3-1. Later in het toernooi ontmoetten beide teams elkaar in de kwartfinale waarin Barcelona uiteindelijk te sterk bleek. De Catalanen zouden tevens in dat seizoen voor de tweede keer in de clubgeschiedenis beslag leggen op de treble.