Nieuws

Waarom passeert Slot Gimenez wederom voor Ueda tegen PEC Zwolle?

Waarom passeert Slot Gimenez wederom voor Ueda tegen PEC Zwolle?

5 mei - 19:55

Santiago Gimenez zal wederom niet in de basis starten voor Feyenoord in het duel met PEC Zwolle. Tegen Go Ahead Eagles stond hij ook al niet in de startende elf van Arne Slot. Waarom zal Gimenez op de bank zitten? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Ayase Ueda zal net als in Deventer in de basis beginnen bij Feyenoord. Tegen Go Ahead Eagles was hij trefzeker, maar moest hij op het laatste moment in de basis beginnen. Gimenez was op het laatste moment uitgevallen met een blessure en was niet fit genoeg om te starten. Naast de basisplaats voor Ueda, veranderde er weinig aan de opstelling van Slot. Antoni Milambo werd in de rust gewisseld en verliest ook zijn basisplaats. Calvin Stengs begint voor hem.

Waarom zal Gimenez tegen PEC Zwolle op de bank zitten?

'Santi viel uit tegen Go Ahead Eagles', verklaart Slot voor de camera's van ESPN voor het duel in De Kuip. 'Daarna heeft de hele groep een dag of zes vrij gekregen, vooral gericht op de internationals die straks geen vakantie hebben en een toernooi spelen. Daarna heeft hij maar twee, drie dagen kunnen trainen. Dat vonden wij te weinig om hem vanaf de start te laten spelen. Daarom blijft Ueda staan. Hij heeft het vorige wedstrijd ook goed gedaan.'