Samenvatting: Liverpool en Tottenham Hotspur scoren er op los in vermakelijk duel

5 mei - 21:35

Liverpool en Tottenham Hotspur zorgden voor een vermakelijke zondagmiddag op Anfield. Uiteindelijk gingen The Reds er met een 4-2 overwinning vandoor. Cody Gakpo was betrokken bij twee goals, hij gaf een assist aan Mohamed Salah en scoorde zelf ook.

Liverpool is al ver achter geraakt in de titelstrijd, maar in eigen huis tegen Tottenham Hotspur maakte de ploeg van Jürgen Klopp geen fout. Het beleefde een makkelijke middag en stond voor de rust al met 2-0 voor. Andrew Robertson scoorde de tweede treffer, maar het krediet voor de openingstreffer ging naar Salah. Op aangeven van Gakpo kopte hij binnen.

In de tweede helft draaiden beide heren hun rollen ook nogmaals om. Dit keer gaf Salah een fijne voorzet naar de tweede paal en daar kopte Gakpo binnen. Het werd zelfs 4-0 aan de hand van Harvey Elliot.

De vierde treffer bleek een wake-up call voor Spurs, want Richarlison scoorde niet veel later de eretreffer. Daar zou het niet bij blijven, want ook Heung-min Son scoorde. In de laatste minuten werd het zelfs nog spannend, maar scoren deed Spurs niet meer. De vier tegen doelpunten betekende wel dat de verdediging met onder andere Micky van de Ven in de laatste achttien wedstrijden slechts één keer de nul hield.