Wedstrijdverslag

Volendam degradeert uit de Eredivisie na inspiratieloze nederlaag tegen Ajax

Volendam degradeert uit de Eredivisie na inspiratieloze nederlaag tegen Ajax

5 mei - 16:24

FC Volendam is er zondag niet in geslaagd een eerste stap te zetten richting een miraculeus lijfsbehoud. De Volendammers gingen in eigen huis met 1-4 ten onder tegen Ajax en zijn na Vitesse officieel de tweede club die dit seizoen uit de Eredivisie degradeert. 

Trainer John van 't Schip startte met Chuba Akpom en Jordan Henderson in de basis en zette Steven Berghuis in het begin op de bank. Het duel begon gezapig en beide ploegen kwamen maar lastig aan kansen. Volendam dacht in de openingsfase een strafschop te krijgen, maar na een minutenlang beraad met de VAR werd een overtreding van Gerónimoi Rulli uiteindelijk weggewuifd vanwege buitenspel.

Aan de andere kant was het wel raak. Taylor kreeg de bal aangespeeld en haalde hard uit in de kruising. Na de goal van Taylor gebeurde er weinig in de wedstrijd en gingen beide ploegen met de stand van 0-1 aan de thee.

In het tweede bedrijf ging Ajax effectiever om met de weinige kansen die ontstonden. Akpom tikte na een klein uur de 0-2 binnen na goed voorbereidend werk van Mika Godts. Even later mocht Brian Brobbey met links aanleggen en ook de sterke spits vond het net. Taylor, die een prima wedstrijd speelde, mocht een kwartier voor tijd zijn tweede goal noteren na een fraaie steekbal van Henderson.

Volendam deed in de slotfase nog iets terug via de ingevallen Benaissa Benamar, maar het verschil in kwaliteit op het veld was te groot. Volendam staat door de nederlaag zeven punten achter op nummer zestien achter op Excelsior en kan de zeventiende plek niet meer ontlopen. Ajax pakt drie belangrijke punten in de strijd om plek vijf. NEC staat op vijf punten achterstand, maar moet deze speelronde nog in actie komen. Door een zege van Utrecht op Vitesse staan de Domstedelingen drie punten achter Ajax.